Tragédia

Már az orvosok sem tehettek semmit Lauráért: szülei a kezét fogva, homlokát simogatva búcsúztak el tőle

L.A.

Létrehozva: 2024.09.21. 07:00

A nő a nyaralásból hazatérve lett rosszul.

Laura Hughes, a kelet-angliai fiatal nő 2023 májusában szepszisben szenvedett. A szepszis egy olyan fertőzésre adott életveszélyes reakció, amelyben az immunrendszer a saját szöveteit és szerveit támadja meg.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 37 éves Laura épp hazaérkezett egy barátjával eltöltött nyaralásáról. Aznap este reszketett és rosszul érezte magát, ezért inkább lefeküdt aludni. Az éjszaka folyamán kiment a fürdőszobába, ahol összeesett. A lakótársa talált rá a padlón fekve, képtelen volt kommunikálni vele. Mentőt hívott és értesítette a nő szüleit.

Amikor meghallottuk, sokkot kaptunk

– mondta az anyja és apja, Joan és David Hughes.

Amennyire tudtuk, gond nélkül érkezett haza egy kellemes nyaralás után. Nem tudtuk, hogy rosszul lenne. A szepszis elvitte csodálatos Lauránkat, és megfosztotta a világot egy jó szívű, gondoskodó lélektől. Nem volt utolsó beszélgetésünk Laurával, nem volt utolsó ölelés. Mire odaértünk, már teljesen öntudatlan állapotban feküdt

- mondták a szülei.

Az orvosok megkérdezték, hogy Laurát megcsípte-e rovar a közelmúltban, vagy fertőzése volt-e. A barát, akivel Laura nyaralni ment, úgy emlékezett rá, hogy valami megcsípte a nő lábát egy erdei séta során, de nem tűnt nagy dolognak akkor. A kórházban azonban nem találták meg a csípésnyomot. Az orvosok számos különböző antibiotikumot kipróbáltak , de nem változott az állapota - írja a The Sun.

A családot arról is tájékoztatták, hogy Laura szíve leállt, és újra kell éleszteni. Mivel nem reagált a kezelésre, Laura életfenntartó gépeit végül lekapcsolták. Családja közben fogta a kezét, simogatták a homlokát. Laura halálának oka a szeptikus sokk – a szepszis utolsó, legsúlyosabb formája – és az emiatt fellépő véralvadás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek