Elbúcsúzott

„Még előtte állt az élet, és tele volt tervekkel” - Véget ért egy tini álma, örökre lecsukta a szemét a nagybeteg Petra

Létrehozva: 2024.09.05.

Bakró Petra nem bírta tovább a küzdelmet, pedig hatalmas kitartás volt benne és a szemében mindig ott volt a remény. A lány nem csak meg akart gyógyulni, de szerette volna az álmát is valóra váltani.

A 16 éves lánynak először fájt a torka. Háziorvosa vérvételre küldte, melynek eredménye lesújtotta a családot. Az orvosok megállapították, hogy leukémiában szenved. A tinédzser nehéz sorsú családba született, egyedülálló édesanyja gondoskodott róla, ezért különösen erős volt kettőjük között a kötelék. Miután az orvosok felállították a diagnózist, anya és lány egymás vállán zokogott.

Petra és édesanyja sosem adta fel a reményt  Fotó: Olvasói

A diagnózis után után felpörögtek az események. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán az orvosok mindent megtettek, hogy meggyógyítsák a tinit. A kemoterápia és a csontvelő átültetés jelentette az egyetlen esélyt a gyógyulásra.

Mindvégig bíztunk benne, hogy a lányom meggyógyul. Még előtte állt az élet, és tele volt tervekkel

- mondta elcsukló hangon Jónás Erika, Petra édesanyja, aki lánya mellett volt az utolsó percig, és mindenben támogatta.

A leveleki családnak sok nehézséggel kellett szembenézni az utóbbi időszakban. Mivel Erika napi 24 órában ápolta beteg gyermekét még a munkahelyét is feladta. Az egyedülálló anyuka, így nehéz anyagi helyzetbe került, házukban a villanyt is kikapcsolták. De sosem adták fel, arra készültek, hogy felújítják otthonukat, és kialakítanak Petra számára egy steril szobát, ahol megfelelő körülmények között gyógyulhat.

Petra szervezete feladta az életért vívott harcot Fotó: Olvasói

Az életmentő beavatkozás után úgy tűnt, hogy csontvelő átültetés sikeresnek bizonyult. Másnap azonban Petra állapota hirtelen romlani kezdett, és az intenzív osztályra szállították át, és az orvosok mindent megtettek a gyógyulásáért. 

De sajnos még ez is kevésnek bizonyult, mert augusztus 11-én hajnalban a tini szervezete feladta a küzdelmet. Örökre elaludt, annyi beteljesületlen álommal és reménnyel.

Erika azóta sem tudta feldolgozni szeretett lánya elvesztését. Közel egy hónap elteltével most tudott először beszélni róla. Bízik benne, hogy a mennyországban egyszer Petra álmai is valóra válnak, és megtalálja a boldogságot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek