Frontális

Mentőhelikopter landolt Mádnál: nyerges vontató szelte ketté az ezüst színű autót

M. N.

Létrehozva: 2024.09.03.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, ugyanis több sérült is van. Az érintett útszakaszon jelenleg is akadályra kell számítani.

Brutális baleset történt kedden (szeptember 3-án) délután, Rátka közelében, a 39-es főúton, Mád felé. A katasztrófavédelem elsődleges tájékoztatása szerint egy nyergesvontató és egy személyautó ütközött össze. Többen sérült is van. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak.

Frontálisan ütközött egy nyergesvontató és egy személyautó Fotó: Facebook

- Éppen úton voltam a családomhoz, amikor beértem a balesetet 

– kezdte lapunknak Zsolt. 

- Már javában tartott a helyszínelés, mentősök egész csapata és tűzoltók is voltak már a helyszínen. Nagyon durva lehetett a baleset, úgy tudom, hogy frontális, amiben többen is megsérültek, ugyanis még mentőhelikopter is érkezett. Az ezüst színű személyautó szinte felismerhetetlenségig összetört, amikor találkozott a nyergesvontatóval…

 - meséli.

Mentőhelikopter is érkezett a sérültekhez Fotó: Facebook

A balesettel kapcsolatban a katasztrófavédelem közölte: két embert kellett kimenteni a sérült autóból.

- Egymásnak ütközött egy nyerges vontató és egy személygépkocsi Rátka közelében, a 39-es főút, Mád felé vezető szakaszán. Két ember beszorult az autóba. Az egyiküket feszítővágóval kiszabadították és átadták a mentőknek a szerencsi hivatásos tűzoltók, a másikuk mentése még tart. Végül a második embert is kimentették a szerencsi hivatásos tűzoltók a személyautóból. Kiderült, ő nem volt beszorulva, de nem tudott kiszállni az autóból. Mentőhelikopter is érkezett a baleset helyszínére. Az érintett útszakaszon akadályra lehet számítani 

– közölték.

 

Életet követelt a frontális ütközés

Mégcsak egy nap telt el azután a sokkoló frontális karambol után, ami a 49-es úton történt, Mátészalkánál. Akkor két gépkocsi ütközött a 14-es kilométerszelvénynél. Az egyik járműbe beszorult két utas, akiket a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A balesethez a mentők is kiérkeztek. A baleset feltételezhetően úgy történt, hogy Mátészalka felől érkező Opel Corsa eddig még ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan összeütközött egy Suzuki SX4 személygépkocsival.

Az Opel Corsa fiatal sofőrje, illetve annak utasa beszorult a gépjárműbe, őket a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A Suzukiban egy középkorú nő életét vesztette, egy másik személy súlyosan, a harmadik utas pedig könnyebben sérült.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek