Furcsa

„Évente csak egyszer mosom ki a ruháimat - az emberek szerint ez szörnyű, de én szeretem”

KL

Létrehozva: 2024.09.17.

A nő azt is kifejtette, hogy miért tesz így.

A mosás sokunk számára olyan házimunka, amely nélkülözhető lenne. Arról nem is beszélve, hogy a mosótabletták és az öblítőszerek ára megdrágult az utóbbi években.

mosás, mosógép, mosókonyha
A nő évente csak egyszer mossa ki a ruháit Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Ugyanakkor egy fenntartható életmódot követő nő közölte, hogy a ruháinak nincsen rossz szaga, annak ellenére, hogy évente csak egyszer mossa őket. Cydney szerint túlzás, hogy a legtöbb ember gyakran mossa a ruháit. Szerinte akár egy teljes évet is el lehet tölteni úgy, hogy egyáltalán nem tisztítjuk azokat.

Évente egyszer mosom a ruháimat. Néhányan azt fogják gondolni, hogy ez teljesen agyament dolog, hogy csak ennyiszer tisztítom, különösen, ha sokat hordom azokat. A gyapjú csodálatos, és sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számomra, hogy ezt tegyem

- fejtette ki egy TikTok-videóban Cydney.

A nő a közösségi oldalán megmutatta, hogy a konyhai mosogatóban lévő vízzel és az öblítőszerrel hogyan tisztította ki az egyik pulóverét, amely már két éve megvan neki, és csak kétszer mosta ki eddig. A pulóvert beáztatja, majd kiöblíti, és megismétli az egészet. Befejezésül friss törülközőbe csavarja, hogy megszáradjon.

Cydney szerint ez az élet nem mindannyiunknak való, de arra biztatja az embereket, hogy vásároljanak igazán jó minőségű gyapjút. Sok kommentelő elárulta, hogy ők sem mossák gyakran például a nadrágjukat, kivéve akkor, ha valami ráömlik vagy összepiszkolódik - írja a Mirror.

@cydney214 My main priority with my clothing is to preserve their longevity so I can love them for many more years. This is literally the ONLY way I clean delicate clothing now. So wool (slower spin), silk, cashmere or fragile cotton like this all gets the pillow case treatment for a spin. Especially with items with fragile buttons or hanging ties it just makes spinning a lot more secure and less at risk of catching on other items or the inside the machine #slowfashion #slowfashiontiktok #cleaningdelicateclothing #cleaningvintageclothing #cleaningtok #sustainablefashion #sustainablefashiontips ♬ invisible string harp cover - hannah_harpist

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek