Robbanás

Most jött: hatalmas robbanás történt egy házban, terjednek a lángok, menekítették az embereket

Bors

Létrehozva: 2024.09.25. 10:44

A detonáció után tűz ütött ki az épület földszintjén lévő kávézóban.

Robbanás történt egy kölni lakóházban szerdán hajnalban. Az épületből mintegy húsz lakót kellett átmenetileg kimenekíteni - közölték a helyi hatóságok. A robbanást Köln külvárosából, Peschből jelentették 2 óra 45 perckor. A detonációt követően tűz ütött ki az épület földszintjén lévő kávézóban. A kiérkezett rendőrség és a tűzoltóság tájékoztatása szerint 20-25 embernek kellett elhagynia a házat. A tüzet egy órán belül elfojtották, és a lakók visszatérhettek a lakásaikba.

A mentőszolgálat közlése szerint két lakót a helyszínen füstmérgezés miatt láttak el, de kórházba szállításukra nem volt szükség. A közelmúltban megnyílt kávézó az incidens idején zárva volt, a szomszédok állítása szerint a tulajdonosai szabadságon vannak. A kávézó melletti két üzlet kisebb mértékben károsodott. A házban esett károk felmérése még folyik - írja az MTI.

A rendőrség nyomozást indított a robbanás okainak megállapítására, és azt is vizsgálják, hogy az ügy összefüggésben lehet-e a Kölnben a közelmúltban történt robbanásokkal. A múlt héten két robbanás is volt a belvárosban, egy divatbolt és egy diszkó előtt. A hatóságok gyanúja szerint kábítószer-terjesztő bandák közötti összecsapások lehetnek a kölni bűnügysorozat hátterében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek