Tragédia

Most jött: Tömegtragédiát okozott Jagi, legalább 14 ember meghalt

B.

Létrehozva: 2024.09.08.

Többen meghaltak, sokan megsérültek a Jagi tájfun miatt Vietnamban.

Legalább 14 ember meghalt, 176-an megsérültek Vietnam északi részén a Jagi tájfun okozta áradások és földcsuszamlások miatt - közölte vasárnap az állami média.

A hatósági jelentések szerint több mint hárommillió ember maradt áram nélkül a régióban, a vihar okozta áradások az ország élelmiszerellátásában létfontosságú mezőgazdasági területeken is jelentős kárt okoztak.

A fővárosban, Hanoiban az önkormányzati dolgozók a hadsereggel és a rendőrség egységeivel az erős szélben kidőlt fák, villanyoszlopok és reklámtáblák, kitört ablaküvegek és leszakított háztetők eltakarításán dolgoztak.

A vietnami meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a vihar egyre csökkenő ereje mellett az északi és középső tartományokban heves esőzésekre és földcsuszamlásokra, az alacsonyan fekvő területeken pedig lehetséges árvizekre figyelmeztetett.

A tájfun óránkénti szélereje 149 kilométerre mérséklődött, amikor Vietnamban szombat délután elérte a szárazföldet, míg egy nappal korábban még 234 kilométer/órás szelet mértek a dél-kínai Hajnan szigetén, ahol legalább ketten vesztették életüket és szintén sokan megsérültek.

A Jagi, amely idén eddig a világ második és Ázsia legerősebb trópusi ciklonja, először szupertájfunként csapott le a Fülöp-szigetekre, ahol a hét elején tizennégy halálos áldozatot követelt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek