Kezelés

Nyaktól lefelé lebénult az anya, miután megmosta a haját a ciprusi nyaraláson

L.A.

Létrehozva: 2024.09.06.

Az anyának azt mondták az orvosok, állapota végleges, de ő erre rácáfolt.

Caroline Burson tavaly júniusban egy hétig tartó páfoszi nyaralását töltötte Cipruson, amikor zuhanyozás közben hirtelen nem érezte a bal karját.

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Az 53 éves nő először nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak, ám jobban kezdett aggódni, amikor jobb karjával is hasonlóképpen járt. Miközben arra várt, hogy egy taxi bevigye a kórházba, Caroline nyaktól lefelé teljesen lebénult.

Az orvosok úgy vélték, hogy a kétgyermekes anyuka súlyos napszúrást kapott. Úgy gondolták, reggelre javulni fog az állapota, ám a következő napokban ez nem történt meg. Párja közben elintézte, hogy hazaszállítsák és az Egyesült Királyságban kezeljék egy kórházban. Ott közölték vele, hogy gernincvelői sztrókot kapott. Ez egy veszélyes állapot, amely általában akkor fordul elő, ha a gerincben artériájában vérrög vagy vérzés miatt megszakad a véráramlás.

Annak ellenére, hogy azt mondták neki, hogy valószínűleg soha többé nem fog járni, Caroline hét hónap után egy gerincrehabilitációs központban megtette első lépéseit, és azóta már hazatért és otthon lábadozik - írja a The Sun.

Tavaly júniusban Cipruson nyaraltam. Éppen zuhanyoztam, majd vacsorázni mentem volna, amikor elvesztettem a bal karom érzékelését. A másodperc töredéke alatt változott meg minden. Kiabáltam a páromnak, hogy azt hiszem, agyvérzésem van. Mivel nem bénult le az arcom és tudatomnál voltam, azt hittük, csak meghúztam valahogy a karomat. Idővel azonban a másik karomat se éreztem már. Úgy éreztem, mintha részeg lennék, nem igazán tudtam járni. Hívtunk egy taxit, és mire jött a taxi, nyaktól lefelé teljesen lebénultam, mozdulni sem tudtam

- emlékezett vissza a történtekre a nő.

Újra kellett tanulnom, hogyan csináljak mindent. Sok ismétlés és lassú haladás volt, de így is az orvosok azt hitték, soha többé nem fogok járni, szóval hálás lehetek az első lépéseimért is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek