Orbán Balázs

Orbán Balázs tisztázta a félreértést, egyértelművé tette ‘56-tal kapcsolatos álláspontját

Létrehozva: 2024.09.26.

Szavait kiforgatták.

A Ripost írja, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója ezt írta a Facebookon:

Orbán Balázs is megszólalt

A politikában sajnos igen gyakori, hogy megpróbálják az ember szavait kiforgatni.

Szeretnék ezzel kapcsolatban egy-két dolgot tisztába tenni. 1956 hősei nemzeti hősök. Az ő emlékük szent és sérthetetlen és 1956 hőseinek igazuk volt, és helyesen cselekedtek” – mondta legújabb videójában Orbán Balázs.

„Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy sajnos két és fél éve minden nap háborúpárti propaganda nyomása alatt állunk és ez a háborúpárti propaganda nem riad vissza semmitől, még attól sem, hogy 1956 hőseinek emlékét megpróbálja összekeverni az orosz–ukrán háborúval és a fronton történtekkel” – emlékeztetett a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ez a háború azonban nem a mi háborúnk

„Ez a háború azonban nem a mi háborúnk. Az orosz–ukrán háború itt van ugyan a szomszédunkban, de mi nem kívánunk részesei lenni ennek a konfliktusnak.

Magyarország békepárti álláspontja sziklaszilárd volt, sziklaszilárd ma is és a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére sziklaszilárd lesz a jövőben is

– fogalmazott Orbán Balázs.

A háborús propagandasajtó vonatán nincs megállás. Magyarország álláspontja világos: nem látjuk értelmét a több mint két és fél éve zajló ukrán-orosz háborúnak, amiben több százezer ember meghalt, több százezer négyzetkilométer terület elveszett és egy ország megsemmisült. Hogy miért? A semmiért. A háborúnak nem szabadott volna elkezdődnie, illetve diplomáciai úton mielőbb véget kellett volna vetni neki. Mindenki sokkal jobban járt volna. 1956 magyar hőseit ezen mostani magyar állásponttal szembeállítani a külföldi finanszírozású propagandasajtó és a háborúpárti politikusok bevett módszere, amit felháborítónak tartok és minden alkalommal visszautasítok - ahogy az a mostani beszélgetésben is elhangzott! Jó lenne, ha végre vége lenne a háborúnak és a háborúpárti hazudozásnak!

Mindezt egy videóban is részletezte.

A videót itt tudja megtekinteni:


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek