Orvos

„Nem gondoltam, hogy nagy a baj" – perceken múlt az egészséges édesanya élete

L.A.

Létrehozva: 2024.09.21. 16:30

Az édesanya majdnem meghalt.

Azt hitte a fiatal, sportos édesanya, hogy nincs semmi baj, és a dokik is ezzel nyugtatták. Aztán kiderült: majdnem belehalt. Az Egyesült Államokban, Missouri-ban élőHanah Thornton elárulta, hogy orvosa kezdetben bőrfertőzésnek vélte a lábán megjelent vörös foltot, de később egy hatalmas, 60 centis vérrögként azonosították a problémát.

A fiatal édesanya könnyedén meg is halhatott volna

Nagyon közel volt ahhoz, hogy élet-halál kérdése legyen

– mondta a 22 éves nő. Hanah azt állítja, hogy az orvosok szerint a vérrögöt a fogamzásgátló tablettája okozta.

A vörös folt megjelenése előtt Hanah lábfájdalmat kezdett érezni, amit sportsérülésnek tudott be. 

Elég aktív ember vagyok, sokat gyalogolok és edzőterembe járok, így azt hittem, hogy csak izomfájdalom. Nem gondoltam, hogy nagy a baj

– mondta.

A következő napokban azonban a fájdalom egyre erősödött, és az egygyermekes anyuka hirtelen egy piros foltot vett észre a jobb combján, amely kezdett felfelé terjedni a lábán – írja a The Sun.

Nagyon forró volt és érzékeny, olyannyira, hogy alig tudtam ráállni

– mondta az anya, aki ekkor kórházba ment. Az orvos bőrfertőzést diagnosztizált nála, és antibiotikumokkal küldte haza. Mivel még mindig fájdalmai voltak, Hanah másnap felkeresett egy másik kórházat, ahol az ultrahangvizsgálat kimutatta, hogy vérrög van a lábában. 

Ekkor már eléggé megijedtem és feldúlt voltam, mivel előző nap is már ezt észrevehették volna. Akár meg is halhattam volna ezalatt az idő alatt. Rengeteg gondolat kavargott a fejemben. Az orvos azt mondta, egyetlen centiméterre volt a vénámtól, ami által a tüdőmhöz jutott volna a vérrög és belehalhattam volna.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek