Betegség

Azt hitte, csak öregszik: most gyógyíthatatlan rákkal küzd a kétgyermekes családapa

H. A.

Létrehozva: 2024.09.20. 08:30

A férfinak élete végéig harcot kell majd vívnia a betegséggel.

Nyaktörés miatt került kórházba az 53 éves Simon Cummings, ám hamarosan kiderült, nagyobb a baj, mintsem gondolta. A Bristolban élő férfi elmondása szerint korábban már felfigyelt arra, hogy a karjai erőtlenné váltak, ám ő mindezt az öregedésnek tulajdonította.

kéz, kórház, kórházi ágy, beteg, páciens,
Gyógyíthatatlan rákkal küzd a kétgyermekes családapa / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Simon épp fát vágott 2020 augusztusában, amikor egy forgács hirtelen feléje repült, mire elrántotta a fejét: ekkor egy reccsenést hallott, majd pár órával később kórházba került, miután rettenetes fájdalom kezdte el kínozni. A férfinak ezután sürgősségi MR- vizsgálatot ajánlottak fel, aminek az eredménye meglehetősen szélsőséges lett. Az orvosok ekkor még nem tudták meghatározni ennek okát, egy hónappal később azonban derült fény arra, hogy a kétgyermekes családapa mielómában szenved, ami a vérrák egyik fajtája.

Simonnak kemoterápián és őssejt-transzplantáción kellett átesnie, mielőtt 2021 áprilisában rákmentesnek nyilvánították volna. 2024 májusában azonban a rák visszatért, így a férfi ismét kemoterápiás kezelésen vett részt, és jelenleg remisszióban van. Miután azonban a mielóma nem gyógyítható teljesen, Simonnak örökké harcolnia kell majd a betegséggel. 

A férfi elmondása szerint korábban arra lett figyelmes, hogy a karjai erőtlenné váltak, de úgy gondolta, csak egy váll ideg csípődött be, és fizioterápiával, valamint testmozgással próbálta kezelni a problémát, ám a tünetei egyre súlyosabbá vált. A kétgyermekes családapa, aki mindezt az öregedésnek is tulajdonította, most azt reméli, azzal, hogy megosztja a betegséggel vívott harcát, felhívhatja a figyelmet arra, a tünetek sokszor észrevétlenek maradhatnak. 

Mindig ellenőriztesd a tüneteidet, ha aggódsz, és bízz a megérzéseiben. A korai felismerés segíthet csökkenteni a mielóma hatását, mielőtt túl késő lenne

- mondta el a férfi, a The Sun beszámolója szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek