Beteg

„Sokkal erősebb, mint mi vagyunk”: még a kórházban is tanul a 9 éves rákos Petike

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.09.28. 16:00

Petikéről néhány hónappal ezelőtt, még nyáron derült ki, hogy rákos beteg, azóta édesanyjával minden nap a Szegedi kórházban van. Többször megműtötték, kihúzták több fogát, ám ő mégis erős maradt, sőt az iskolát is folytatta, tartja remek átlagát.

Még a kórházban is tanul a Bács-Kiskun vármegyei, Lakiteleken élő, 9 és fél éves rákos Petike. Ahogyan azt korábban a Bors megírta, a kisfiúnál a nyáron rákot diagnosztizáltak, ami miatt alapjaiban megváltozott az egész családjuk élete. Édesanyja, Lakatos Xénia elmondta, nagyon büszke kisfiára, ugyanis minden megterhelés ellenére Petike továbbra is tanul, ráadásul semmit sem romlott az átlaga.

rák,rákos
Pár hónapja derült ki, hogy rákos Petike  Fotó: olvasói

A kórházban is tanul a rákos Petike

- A kisfiam sokkal erősebb, mint mi

 – kezdte lapunknak az édesanya. - Én és az édesapja összeomlottunk, amikor kiderült, hogy Petike beteg, de ő teljesen jól kezelte. Sőt azóta már több műtéten is átesett. Például a legelején kihúzták nyolc rossz fogát és többször altatták is, megviselte, de nagyon bátran viselkedett. Még az iskolát sem hagyta abba, folytatja tovább. Ő negyedik osztályos és remek tanuló! Az iskolája tudja, hogy beteg és nagyon támogatnak minket.

A tanárok Petikét online tanítják, akkor, amikor épp jól érzi magát.

rák, rákos
Segítségre van szüksége a családnak Fotó: olvasói

- Előfordult, hogy fél napokat aludt egy-egy kezelés vagy beavatkozás után, olyankor nagyon gyenge volt, nem tudott tanulni, de amikor jobban lett, azonnal hívtuk a tanárokat

 – folytatta az édesanya. - Online oktatják őt és nagyon rugalmasak velünk. Megértik a helyzet súlyosságát, amiért mi nagyon hálásak vagyunk. Petike mindig is jó tanuló volt, most is az, amiért mi nagyon büszkék vagyunk rá!

Lázzal indult a betegség

- A Covid óta minden megfázásnál nyirokcsomók jelennek meg a kisfiam tarkóján

 – mesélte az édesanya. - 2018-ban is előfordult, hogy a fiamnak nyirokcsomó megnagyobbodása volt, de akkor az testszerte és végül elmúlt. Viszont, amikor néhány hónapja megint előjöttek ezek a csomók, megint elvittem a háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy mivel meg van fázva, ez természetes reakció, így reagál a szervezete. Aztán májusban megjelent egy másik csomó is, ami növekedni látszott. Ekkor már az orvos is azt mondta, hogy menjünk a hematológiára. Ott megnyugtattak, biztos, hogy nem daganat vagy leukémia, mert ezek a csomók reagáltak az antibiotikumra, visszahúzódtak, eltűntek. De újra megjelentek! 
 

rák,rákos
A kórházban is tanul a kisfiú Fotó: olvasói

Azonnal megkezdék a kemoterápiát

Az orvosok először nyirokcsomó-daganatra gyanakodtak, de mivel Petikének a vérképe és az eredményei is nagyoezt nem merték kijelenteni. Kiműtöttek egy csomót, hogy megvizsgálják, és akkor derült ki, hogy ez valóban rosszindulatú daganat. Azonnal megkezdték a kemoterápiát. 

"Ott feküdt a kisfiam az ágyon én pedig összeestem, sírva fakadtam. Nem hittem el, hogy behoztam ide egy egészségesnek látszó kisfiút, most pedig az mondják, hogy rákos. Peti is elkezdett sírni, mert megijedt. Rádöbbentem, azonnal össze kell szednem magam a kedvéért. Megnyugtattam, hogy bármi történjen, mi az édesapjával itt leszünk vele." - mesélte a Borsnak az anyuka. Ő és a férje együtt dolgoztak, ugyanis a férfi ács. A Covid után nem talált maga mellé segédet, így a felesége lett a segédje. Azonban, amióta Xéniának a kisfiúk mellett kell lennie a kórházban, azóta anyagi gondjaik vannak, hiszen kiesett az egyik kenyérkereső. 

A család arra kéri azokat, akik tudják, segítsék őket!  

- Nagyon köszönjük azoknak, akik gondolnak ránk és segítenek nekünk!

 - zárta szavait az édesanya. 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek