Gyógyulás

„Végre igazi kisgyerek lehet" – imádja az iskolát SMA Tomika

IF

Létrehozva: 2024.09.24. 10:30

A kőbányai család két éven át futott versenyt az idővel, hogy összegyűjtsék a pénzt a világ egyik legdrágább gyógyszerére. SMA Tomika fél évvel ezelőtt megkapta az életmentő génterápiát, azóta pedig rengeteget fejlődött. A kisfiú most végre igazi kisgyerek lehet, aki már az iskolában is rengeteg barátot szerzett.

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, hatalmas változásokon megy keresztül  a 7 éves SMA Tomika. A kisfiú élete hatalmas fordulatot vett miután Dubajban megkapta az életmentő génterápiát: egyre erősebb lesz, végre újra szilárd ételt ehet és már az iskolát is elkezdte. 

SMA Tomika
SMA Tomika az iskolában is nagyon jól teljesít  Fotó: Facebook/ Együtt Tomikáért

Április 3-án eljött a nagy nap, Galó Tomika végre megkapta a csodagyógyszert, amire a család két éven át gyűjtött. Szerencsére a kisfiú bátran vett minden akadályt és megerősödve tért haza Magyarországra. A kis hős már hónapok óta készült az iskolára, már a külföldön töltött ideje alatt is erre vágyott. Három héttel ezelőtt pedig végre elfoglalhatta méltó helyét az iskolapadban. 

Élvezi, hogy végre gyerekek között van, nagyokat játszik az új kis barátaival. Teljesen kinyílt számára a világ, végre igazi kisgyerek lehet. Annyira jó őket együtt látni, el sem hiszem még, hogy ő is ott ül a padban és már nem fárad el.  

– számolt be az édesanyja, Anikó. 

Imádja az iskolát SMA Tomika 

A kisfiú az iskola után is lelkesen csacsog, boldogan számol be minden élményről, amit az iskolában szerzett. Minden nap új verssel, mondókával vagy dallal szórakoztatja szüleit miközben hazafelé sétálnak.

Olyan édesen olvassa már a tanult betűket, pedig bevallom őszintén a betűfelismeréstől féltem, mert velem nem ment túl fényesen. De szerencsére csak az én módszerem nem volt jó, a tanítónéniké tökéletes. A házi feladatokat is lelkesen csinálja, még. Olyan jó hallgatni, ahogy ügyesen elmagyarázza mit csináltak az órán.

– folytatta Anikó.

Az iskola mellett azért még akadnak kihívások, Tomikát ugyanis kéthetente vérvételre kell vinniük.

A szteroidot egy hónapja abbahagyhattuk, látszik is már a kis arcocskáján, végre hasonlít önmagára. Az utolsó vérvétel pont tegnap volt. Az eredményei még nem tökéletesek, de megfelelnek a Zolgensma után 5 hónappal várható állapotnak. Ez jó hír, de azért mi már nagyon nagyon várjuk, hogy végre minden értéke visszatérjen a megfelelő tartományba.

– árulta el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek