Árvíz

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Magyar Honvédség nem tréfa, nem lehet inzultálni

K. C.

Létrehozva: 2024.09.18.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke bírálta a védekezésben részt vevő katonák számát.

A Magyar Honvédség nem tréfa, nem lehet inzultálni, szükség van rá - mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arra reagált, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke bírálta a védekezésben részt vevő katonák számát. A miniszter úgy fogalmazott, "kikérem magamnak, hogy ilyeneket mondjanak katonákról", akik részben hivatásszerűen, részben pedig önkéntesen, területvédelmi tartalékosként "kedvvel, örömmel" jönnek. 

"Hogy jön ahhoz valaki, hogy a Magyar Honvédség képességét és ezen belül a katonákat inzultálja?" - tette fel a kérdést. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kifejtette, a honvédség bevonása "nem fejetlen kapkodás, ahol odaszaladunk, ahova éppen eszünkbe jut, csak azért, mert a kamerák ott vannak", ez egy átgondolt, nyugodt, higgadt, tervezett manőver. 

A katonáknak támogató funkciója van, a vízügy szakmai álláspontja alapján határozzák meg az igényt - mondta a miniszter. Kiemelte, a katonák oda mennek hadműveletszerűen, ahol szükség van rájuk, nem ahova eszükbe jut, "vagy ahogy valami politikus kitalálja a gáton".

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek