Dráma

„Ennyi volt, ez az utolsó harcom” – Szoptatás közben jött rá, rákos lett a 35 éves anyuka

K. C.

Létrehozva: 2024.09.10.

Összetörte a családot, amikor igaznak bizonyult az édesanya balsejtelme.

Összetört egy fiatal anyuka szíve, amikor közölték vele az orvosok, hogy mellrákkal küzd. A 35 éves Amy Palmert „sokkolta”, amikor felfedezett egy 25 mm-es csomót a jobb mellében, miközben kisfiát, Lennyt szoptatta.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Fotó: @Pexels

„Az orvos úgy gondolta, hogy a tejcsatornám elzáródása lehet a baj. Megnyugtatott, hogy valószínűleg nem olyan rossz a helyzet, mint gondoltam - és felírt egy antibiotikum-kúrát. Az antibiotikumokat 14 napig szedtem - de ismerem a saját testemet, és egyszerűen tudtam, hogy valami másról van szó” – kezdte megdöbbentő történetét Amy.

Amy és párja, a 40 éves Colin könnyekben törtek ki az orvosi rendelőben, amikor megtudták az igazságot. A biopszia és az ultrahang ugyanis hat héttel később megerősítette, hogy kettes és hármas stádiumú mellrákban szenved. Lumpektómián, hat kemoterápiás kezelésen és 18 sugárkezelésen kellett átesnie.

Három évig remisszióban volt, és évente járt mammográfiára egészen 2022 májusáig, amikor az orvosok észrevettek egy csomót ugyanabban a mellében. Későbbi a mellkasröntgen és a vérvizsgálat csomókat mutatott ki a tüdejében.

„Azonnal azt gondoltam magamban: „Ennyi volt, ez az utolsó harcom”. Tényleg azt hittem, hogy ezúttal már a negyedik stádiumban vagyok. Hogy őszinte legyek, nagyon-nagyon szerencsés voltam” – mesélte Amy, akinek ismét kettes és hármas stádiumban volt a rákja, így dupla masztektómián és hat további kemoterápiás kezelésen esett át. A csomók mostanra eltűntek a mellkasából, de két év távlatából az orvosok még mindig nem erősítették meg, hogy remisszióban van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek