Túra

Szúnyogcsípés miatt küzd az életéért a 26 éves Gabrielle: „Elkezdtem émelyegni és szédülni”

K. C.

Létrehozva: 2024.09.15.

Az orvosoknak hetekbe került kideríteni, mi döntötte le a lábáról a fiatal nőt.

Súlyos árat fizetett egy fiatal nő azért, hogy elment a barátjával túrázni. Jelenleg az életéért küzd egyetlen szúnyogcsípés miatt. Gabrielle Bonafede azt mondja, hogy az ezt követő események láncolata örökre megváltoztatta az életét. A 26 éves nőt kezdetben tévesen fülgyulladással diagnosztizálták. A téves diagnózis miatt 12 hetet töltött lélegeztetőgépen. 

szúnyog nyugat-nílusi láz vírus
Fotó: Jimmy Chan / Pexels

- Nem használtam rovarriasztó spray-t, mert nem gondoltam rá. Hazajöttem, és másfél hétig jól voltam, de aztán elkezdtem émelyegni és szédülni. Elkezdtem influenzaszerű tüneteket érezni – mesélte Gabrielle, akitől édesanyja vette át a szót.

- Azt hittük, hogy influenza, mert bölcsődében dolgozott. De alig egy nappal később Gabrielle olyan kritikus állapotban volt, hogy a bátyja hívta a mentőket - mondta az anyuka.

A kórház erőfeszítései ellenére Gabrielle állapota a következő 10 napban egyre romlott, és az orvosi csapatok igyekeztek válaszokat találni. Hetekig tartó vizsgálatok után végül megszületett a diagnózis: Nyugat-nílusi vírus.

A vírus súlyos szövődményeket váltott ki a fiatal nő esetében, többek között agyduzzanatot és károsodott a frenikus idege is. Gabrielle számára a diagnózis sokkoló volt. A felépülése hosszú és nehéz út volt, de most, két évvel később már félig normális életet élhet. 

- Most már újra tudok dolgozni, de ez befolyásolja a munkámat, mint óvónő. Gyakran kifulladok, és a gyerekekkel végzett tevékenységeket meg kell válogatnom, hogy megőrizzem az energiámat. Olyan kihívásokkal kellett szembenéznem, amelyekkel a legtöbb embernek nem. Ez jobb pedagógussá és befogadóbb tanárrá tett engem – ismerte el Gabreille, aki végül még hozzátette:

- Nem vagyok hajlandó rovarirtó spray nélkül kimenni a szabadba. Maradt egy kis szorongásom, de rengeteget tanultam. Nem örülök, hogy ez történt, és nem kívánom senkinek, de nem változtatnék semmin.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek