Csalás

Teljesen kiakadt Karikó Katalin: nyílt levelet írt

P. Flóra

Létrehozva: 2024.09.07.

A világhírű tudós nevével ismét visszaéltek.

Egyre többen élnek vissza a Nobel-díjas Karikó Katalin nevével. A csalók ezúttal ízületi vagy gerincfájdalmak elleni „módszert” és „kapszulát” próbálnak eladni a világhírű tudós nevével.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Karikó Katalin megelégelte, hogy ismét csalók élnek vissza a nevével, és nyílt levéllel fordult a nyilvánossághoz:„A nyilvánosság segítségével ismét arra kell figyelmeztetnem a jóhiszemű embereket, hogy visszaélnek a nevemmel és a képmásommal több internetes felületen. Legújabban ízületi vagy gerincfájdalmak elleni „módszert” és „kapszulát” reklámoznak azok az álhírek és álinterjúk, amelyekben rám hivatkoznak, jogtalanul. Korábban - többek között - a körömgomba miatt, a papillómákkal, parazitákkal és vérnyomás problémákkal, valamint visszér panaszokkal küszködő betegeket tévesztettek meg a csalók az általuk létrehozott fals oldalakon, a nevemet és a fotómat jogsértő módon használva. A megtévesztő szövegek megjelentetése ellen tiltakoztam és feljelentést tettem az illetékes hatóságoknál is.

Most is olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam a gerinc- vagy az ízületi fájdalmakkal kapcsolatban. Az álinterjúban a nevemmel és a képmásommal visszaéltek és visszaélnek. Úgy vélem, az ilyen magatartás polgári és személyiségi jogaim megsértése, továbbá a személyes adataim jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése, emellett a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is. Mindez a büntetőjog hatálya alá is tartozhat. Ezért is bízom abban, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek haladéktalanul intézkednek, megteszik a szükséges lépéseket!

Javaslom, legyenek fokozottan óvatosak és körültekintők a betegségekkel kapcsolatos információgyűjtésben! Hangsúlyozom: a nevemet nem adtam és a jövőben sem adom semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához.

Mindenkit arra kérek, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetésekben nekem tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között se azonosítsák személyemmel, a reklámozott terméket hozzám ne kössék! A kutatómunkámon, szabadalmaimon alapuló fejlesztésekről és készítményekről megbízható forrásból, például orvosoktól és gyógyszerészektől érdeklődjenek!”

Utoljára tavaly októberben vérnyomásproblémákkal és parazitákkal kapcsolatban használták Karikó Katalin nevét jogtalanul. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek