Rák

Tesiórán eltörte a karját a 10 éves diáklány, sokkoló, amit a röntgenjén találtak

K. C.

Létrehozva: 2024.09.16.

A szerencsének köszönheti, hogy idejében észrevették súlyos betegségét.

Szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó. A mindössze 10 éves Darcie MacKillop is hasonlóan járt. 

tüdő, orvos, vizsgálat
Fotó: pexels

A diáklánynak a testnevelés órán megsérült a karja, ami miatt kórházba került. Mint kiderült a karja eltört, de a rutin röntgenvizsgálat még sokkolóbb eredményt is mutatott. Darciet ugyanis a csontrák egyik fajtájával, az oszteoszarkómával diagnosztizálták

A szülei világa egyenesen a feje tetejére állt, ugyanis a lesújtó hírről, pont Darcie tizedik születésnapján kapták. Szerencsére a fiatal rákja nem terjedt el a szervezetében, de több hónapnyi kezelés vár rá. 

Annak ellenére, hogy Darcie ilyen viharos időszakon ment keresztül, eltökélt szándéka, hogy optimista maradjon, és a lehető legnormálisabban folytassa az életét. A múlt hónapban kitalált egy családi mantrát: „Bátor, pozitív, erős”.

A 10 éves lánynak sikerült tárgyalnia egy helyi beszállítókkal, akik ezt a mantrát karszalagokra nyomtatják. Ezeket Darcie 3 fontért árul. Ez az egyszerű ötlet augusztus 30. óta hihetetlen mennyiségű támogatást és adományt eredményezett.

Az első 24 órában az adománygyűjtő oldalra már 6 000 font (kb. 2,8 millió forint) érkezett, és jelenleg már több mint 16 000 fonton (7,4 millió forinton) áll. A Glasgow's Children's Hospital Charity szóvivője elmondta: „Mindannyiunkat lenyűgözött Darcie kedvessége, nagylelkűsége és pozitív szellemisége, és minden jót kívánunk neki a következő 10 hónapra, amíg a kezelésen átesik.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek