Pénz

Többezer forintot spórolhatsz ezzel az egyszerű, de hatékony trükkel

Bors

Létrehozva: 2024.09.23. 14:25

Hiába jön a hidegfront, ha ezt a módszert alkalmazod, akkor még nem kell bekapcsold a fűtést. Ráadásul nemcsak azért jó, mert spórolhatsz.

Csodálatos vasárnapban volt részünk szeptember 22-én és a napos, nyárias időjárás folytatódott még szeptember 23-án hétfőn is. Ez ugyanakkor pillanatok alatt megváltozik, amint ideér a hidegfront. Ez a gyorsan változó időjárás azonban egyúttal azt jelenti, hogy spórolhatsz a fűtéssel.

spórolhatsz, fűtés, fűtésszezon,
Többet spórolhatsz ezzel a trükkel, mint gondolnád (Képünk illusztráció) Fotó: Horváth Balázs

Bár még tart a vénasszonyok nyara, ami nagyban segíti azt, hogy a szervezeted regenerálódjon és ismét erőre kapj, nemsokára már arra kell figyelned, mikor és hogyan fűts.

A hétfőt az egész országban érdemes kihasználni, mivel kedden változás várható

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki szerint a kedden érkező hidegfront miatt jelentősen esik majd a hőmérséklet, kezdetben nyugaton, majd az ország több pontján. A szakember ráadásul egy pénztárcakímélő javaslattal is élt, amit érdemes megszívlelni még a hideg előtt:

Hétfőn érdemes bespájzolni a lakásokba a jó meleg napfényt!

- javasolja. Azaz a keddi hideg előtt, még hétfőn érdemes természetes módon befűtened az otthonod, méghozzá a napfény melegével. Tárj ki ajtót-ablakot, engedd be a meleget, a következő, hidegebb napok alkalmával pedig mindent zárj be, így megőrizheted a lakásban a ma összegyűjtött meleget. Ezzel pedig kitolhatod a fűtésszezont és spórolhatsz.

Bár kedden sem várható brutális hideg, a mostanihoz képest jócskán csökken a hőmérséklet, már-már megközelíti az ilyenkor egyébként szokásos időt

- tette hozzá a meteogyógyász, aki egyelőre úgy látja, hogy a keddi lehűlés után is jöhetnek még meleg napok. Ha ezekre előre odafigyelsz, akkor ezt a hasznos trükköt máskor is bevetheted, például a következő hétvégén. Az esti és a hajnali hűvösebb órákban azonban érdemes becsukni ajtót-ablakot.

Amit ma spórolhatsz, ne halaszd holnapra

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden nyugat-délnyugat felől megnövekszik, majd délutántól szakadozni kezd a felhőzet. Több helyen kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A délies szelet főként a Dunától keletre kísérhetik többfelé élénk, néhol erős lökések. Napközben 24-25 fokra melegszik a levegő, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek