Küzdelem

„A bal kezét már könyékig fel tudja emelni” - Nem adja fel a traktorbalesetet szenvedett középiskolás, naponta cáfol rá az orvosaira

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.09.03.

Lassan javul a traktorbalesetet szenvedett erdélyi fiú, Sándort állapota jelenleg a marosvásárhelyi kórházban kezelnek. Az orvosai abban sem bíztak, hogy túléli a vele történteket, ám ennek ellenére ő küzd, harcol és ennek eredményei is láthatóak.

Mint azt a Bors megírta, Kupás Sándor július 13-án szenvedett súlyos balesetet a családi gazdaságban, amikor a traktorral dolgozott. Beszorult a fülke és a mögötte levő láda közé, és már az is a csodával határos, hogy ezt túlélte. Három csigolyája roncsolódott és a gerincvelője is sérült. Mentőhelikopterrel szállították a marosvásárhelyi kórház intenzív osztályára. Az orvosok a szülőknek azt mondták, arra a lehetőségre is fel kell készülniük, hogy a gyermeküket elveszítik, de ha a balesetet túléli, akkor is nagy valószínűséggel lebénul. Végül az utóbbi lehetőség következett be, és a fiatal férfi nyaktól lefelé lebénult.

Kupás Sándor
Sándor bízik a felépülésben  Fotó: Olvasói

- Szüntelenül imádkozott az egész család, hogy a fiam velünk maradjon – mondta a Borsnak Gyula, a tinédzser édesapja, majd átadta Sándornak a telefont:

A lábamon érzem az érintést, és ez jó jelnek számít. Hiszek abban, hogy egy nap meggyógyulok. Szeretnék teljes életet élni

 – fogalmazott a fiatal férfi, akinek az édesapja egy igazán jó hírről számolt be lapunknak:

- Nagyon lassan, de javul Sándor állapota. A bal kezét már könyékig fel tudja emelni. Reméljük, előbb-utóbb rendesen használni tudja majd legalább a karjait, később a lábait. Azt előre megmondták nekünk, hogy a felépülési folyamat akár több évet is igénybe vehet – magyarázta a családapa.

Sándort a tevek szerint a kórházból hamarosan átszállítják egy rehabilitációs intézménybe, ahol folytatja majd a középiskolai tanulmányait is. Most kezdi a 11. évfolyamot, és nem szeretne nagyon lemaradni. Tudja, hogy nehéz időszak elé néz, de kemény fából faragták.

A fiú gyógykezelése sok pénzbe kerül. Aki segíteni szeretne a családon, az ide kattintva, a Facebook-posztban található számlaszámra utalhatja adományát vagy ajánlhat fel segítséget.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek