Pusztítás

„A szemünk láttára égett le az otthonunk” – a hartai Melkvi család csupán a szerencsének köszönheti, hogy túlélte a tüzet

Bors

Létrehozva: 2024.09.13.

A családnak egészen a nulláról kell majd újrakezdenie. Bár túlélte a tüzet a család, most minden segítség jól jön számukra.

Átlagos szombat délutánnak indult, majd tragédiával végződött. A Bács-Kiskun vármegyei Harta településén élő Melkvi család élete örökre megváltozott. Bár a család minden tagja túlélte a tüzet, egy élet munkája lett oda pillanatok alatt.

túlélte a tüzet, Harta, tűz, tűzoltó,
Bár túlélte a tüzet a Melkvi család, most a nulláról kell újrakezdeniük (Képünk illusztráció) Fotó: Gé

Elektromos zárlat okozta a katasztrófát, melyben alig három óra alatt mindene odalett Melkvi Margitnak, párjának, valamint lányának (Kövesdi Fanninak).

A szerencsétlenségben az egyetlen szerencse, hogy nem éjszaka történt, mert akkor ott halunk meg mindannyian

- mondta el a Borsnak a történtek után Margit, aki azóta sem tudja túltenni magát a történteken, ami teljesen érthető, hiszen a szemük láttára égett porrá egykori otthonuk.

Szerencsére nap közben történt a tragédia, kint voltunk az udvaron, az utcán, amikor láttuk, hogy mi történik.

Margit és családtagjai ezek után azonnal kihívták a tűzoltókat, akiknek nagy nehezen, négy vízsugárral sikerült eloltaniuk a tüzet.

Az oltás után tiszta sár volt minden, mindenünk odaveszett, semmi perc alatt

– mondta zokogva Margit a borzalmas tragédiáról, mely után rövid ideig az egyik lányánál húzták meg magukat, most pedig egy albérletbe tudtak menni.

A család segítségére a családtagok, barátok, ismerősök mellett a szomszédok siettek, akik egy emberként kezdték meg a gyűjtést. A Melkvi család így kapott már ruhákat, edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközöket, tésztaféléket, konzerveket, tartós élelmiszereket és minden olyat, amire nap mint nap szükségük lehet.

Nagyon sok felajánlást kaptunk és ha lesz rá erőnk, megköszönjük majd a sok segítséget

- jegyezte meg lapunknak Margit, akinek a legnagyobb szüksége az anyagi segítségre lenne, hátha egyszer újra tudják majd kezdeni.

Maholnap hatvan évesek leszünk a párommal, fogalmam sincs, hogyan kezdjük majd újra, de meg kell tennünk

- fogalmazott elcsukló hangon a tüzet túlélő Margit.

Ha szeretnél segíteni az otthonát elvesztő Melkvi családnak, akkor azt az alábbi posztban szereplő bankszámlaszámra történő utalással teheted meg:

A család több tagjának bent égett a bankkártyája, így Sipos Mária számlaszámát adták meg, aki Margit fiának párja. Az utalás közleményébe azt kérte a család, hogy lányuk, Kövesdi Fanni nevét add meg, valamint azt, hogy adomány, az alábbi módon: "adomány Kövesdi Fanni".

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek