Időjárás

Újabb kiadós esőre figyelmeztetnek, aztán jön a váratlan fordulat

L.A.

Létrehozva: 2024.09.15.

A nagy esőzések után némi felmelegedés jön.

Vasárnap erősen felhős vagy borult marad az ég, a nap folyamán kevés esély mutatkozik napsütésre. Az éjszaka folyamán és a délelőtti órákban országszerte kiadós esőre kell számítani. Délutántól azonban a csapadék intenzitása fokozatosan gyengül, és egyre kevesebb helyen várható eső. Az északnyugati szél különösen a Dunántúlon válik erőssé, sok helyen viharos széllökésekre lehet számítani. Az ország más területein előbb délkeleti, majd északkeleti irányból érkező szél fúj, itt is előfordulhatnak időnként erős lökések. A nappali maximumok 9 és 15 fok között várhatók.

Fotó: Pixabay

Hétfőn a felhőzet szakadozottabb lesz, de összességében továbbra is borongós időre számíthatunk. A csapadék inkább a délutáni órákban fordulhat elő, szórványosan eső és zápor formájában. Az északnyugati, északi szél sok helyen megerősödik, helyenként viharos széllökések is kísérhetik. A nappali hőmérséklet 13 és 20 fok közé emelkedik, az enyhébb értékek délnyugaton, a hűvösebbek északon várhatók.

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső vagy zápor, de a csapadék inkább szórványosan lesz jellemző. A hajnali órákban pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, amelyek a reggeli órákra eloszlanak. Az északi, északkeleti irányból érkező szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A hajnali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, napközben azonban 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, helyenként hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Szórványosan előfordulhat eső, vagy záporeső. Hajnalban pára- és ködfoltok is megjelenhetnek. Délutánra 18 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek