Lenyűgöző

A NASA kamerái is rögzítették: órákig lebegett a víz fölött az űrhajókapszula

KL

Létrehozva: 2024.09.28. 19:00

Hamarosan mi is átélhetjük ezt a csodás pillanatot.

Hihetetlen pillanat: nemrégiben egy luxusűrballon emelkedett az égbe, hogy egy tesztrepülés során bemutassa csodálatos bolygónkat, a Földet.

Látványos videó készült bolygónkról Fotó: Pixabay (Illusztráció!)

A kísérletről videó is készült, amelyen az látható, ahogy a Neptun luxusűrhajó felszáll egy óceán közepén lévő hajóról, és az égbe emelkedik. A csúcstechnológiás ballon egészen az űr széléig, 100 ezer láb (30,5 kilométer) magasra repül, majd visszatér a földre.

A csúcsponton a kamerák lenyűgöző felvételeket örökítettek meg a Földről és az űrről. A földi csapat eközben szenzorokon keresztül figyelte az űrhajót, miközben megpróbálták felkészíteni arra, hogy a ballonban a jövőben emberek utazzanak. A tesztrepülésről készült videó, amelyet a tulajdonos Space Perspective tett fel a YouTube-ra, a második fejlesztési repülést mutatja be.

Remélik, hogy a jármű a kalandturisztikai hajók új generációjának egyik tagja lesz, amely a világ szélsőséges pontjaira kínál majd utazásokat az emberek számára.

A tesztrepülés során számos kulcsfontosságú, az utasok biztonságát szolgáló életfunkciót ellenőriztek. Az egyik ilyen életvédelmi rendszer egy ablakos fürdőszoba, amely lehetővé teszi, hogy valaki a vécézés közben a földgolyóra lásson. A repülés az űrbe és vissza hat órát vesz igénybe, de az utasok eközben használhatják majd a wifit, és luxuskényelemben élvezhetik a kalandot.

A vállalat tervei szerint az emberek 2025-ben utazhatnak először a ballonnal, a kereskedelmi üzemeltetés pedig 2026-tól veszi majd kezdetét.

Ez a pilóta nélküli repülés nemcsak a technológiánkat bizonyítja, hanem közelebb visz minket ahhoz is, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az űrt

- idézi a The Sun Taber MacCallum, alapító és technológiai vezetőt, aki szerint ez egy meghatározó pillanat a Space Perspective számára.

Íme a videó a tesztrepülésről:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek