Bántás

Zavarodott gyógyszerész átkozza a szegedieket, egykori iskolatársa kelt védelmére

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.25. 16:00

Különösen viselkedő, átkokat szóró nő zavarja meg a szegediek mindennapjait. Aki Rókuson él, nem éri meglepetésként, amit művel, inkább csak sajnálják. Így van ezzel a volt iskolatársa is, akinek a a szíve szakad meg, hogy egykori padtársa már csak árnyéka önmagának.

Télen-nyáron nagykabátot hord, egyik kezében kutyája póráza, a másikban pedig mindig egy szatyor van -  így írják le többen Szegeden Elvirát, akiért Rókuson egykori ismerősei aggódnak, az idegenek pedig csak bosszankodnak a zavarodott nő miatt. Elvira a város Facebook-csoportjaiban ismerős arc, időnként sokat beszélnek róla és riasztónak találják a zavart viselkedése miatt. Egy volt padtársa nemrég a védelemére kelt, és elmesélte Elvira igaz történetét.

Karnok Csaba
A zavarodott nő védelmére kelt egykori barátnője. Szörnyű, hogyan került Elvira padlóra. Képünk illusztráció Fotó: Karnok Csaba

Átkozódik is a zavarodott nő

Szeptember közepén egy helyi Facebook-csoportban totál kiakadtak Elvira miatt.  A zavarodott nő egyesek szerint bármerre jár, átkozza a szegedieket és mások halálhírét kelti.

Kocsival álltunk sorban Újszegeden, amikor egy szemüveges csaj kutyát sétáltatott. Odajött hozzánk és közölte, Isten levette rólam a kezét, a sátán gyermeke vagyok. Nagyon vigyázzak, mert le fog szakadni a híd. A három gyerekem az autó hátuljában ült! Azt vágta fejemhez, hogy felelőtlen anya vagyok, meg fogunk halni. A hideg is kirázott

 – írta egy anyuka. Egy férfi úgy fogalmazott: őt és a családját is „terrorizálta párszor”  a zavarodott nő.

Halász Anikónak kicsordultak a könnyei, amikor meglátta, miket írnak Elviráról. A szegedi nő megtörte a csendet: egykori barátnője egy végzett gyógyszerész, akit az otthoni körülmények kergethettek őrületbe.

- Gimnáziumi barátnő volt, padtársam, nyaranta leveleztünk, ha hazautaztam Szegedről. Érettségi után is pár évig megmaradt a jó kapcsolat köztünk, 2008-ban még nem volt semmi baja – mondta el a Borsnak Anikó, aki szerint Elvira példás tanuló volt, szorgalmasan építette a jövőjét, ám gyakran szorongás gyötörte.

Egyetem után bátortalan volt, sokat sírt. Mi, a barátnői bátorítottuk, hogy költözzön el otthonról, mert rossz légkörben élt, de nem akarta magukra hagyni a szüleit, a villámhárítójuk volt. Nem is értettem, hogy tud a tanulásra koncentrálni támogató családi háttér nélkül. A sorsa ékes példája annak, amikor a szülők megoldatlan pszichés problémái a gyereken csapódnak le. Voltak otthon gondok…

– mutatott rá Anikó.

„Téveszmék kínozzák”

Nem tudja, mi vezethetett el odáig, hogy végül Elvira összeomlott, mert idővel szétváltak az útjaik. Sok év után legelőször tavaly, 2023 végén látta újra Elvirát. Akkor érte a sokk: az egyik helyi plázában, egy vásárban a zavarodott nő riasztóan viselkedett.

- Összevissza beszélt, az árusok asztala alatt bujkált! Megismert, de rettegve beszélt nem létező személyekről, jelenségekről. Többen mentőt hívtunk hozzá, de amikor megérkeztek, felpattant és elrohant – idézte fel Anikó, aki néhány hete, idén szeptemberben újra találkozott egykori padtársával.

Fennhangon szitkozódott, hogy elárultam. Nem tudom, mire gondolt… Téveszmék kínozzák, valamilyen pszichiátriai probléma

– vélekedett Anikó, aki azért osztotta meg a zavarodott nő igaz történetét, mert bántja, miként tekintenek egykori barátnőjére.

- Segítség kell neki, nem bántás! Talán még megmenthető, ehhez pedig pszichiáterre van szüksége. Bármi is a pontos diagnózisa, nem gonosz, csak beteg. Nem közveszélyes, bízom benne, hogy jobban lesz – mondta Anikó, azzal zárva szavait: próbál Elvirának segíteni, megpróbálja felkutatni a testvérét, abban reménykedve, egykori barátnője megfelelő kezeléssel újra teljes életet élhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek