Kutatás

A NASA tudja, hogy hol lehet életet találni az űrben, de nem ott ahol azt eddig gondoltuk

K.B.

Létrehozva: 2024.10.20.

Hamarosan idegen életre bukkanhatnak a kutatók a Marson.a

Az elmúlt években felpörgött a Mars vizsgálata, és a benépesítésének terve, miután a kutatók élet jeleire bukkantak a bolygón. Bár már évtizedekkel korábban arról beszéltek a tudósok, hogy embert kell küldeni a vörös bolygóra, ez még azóta sem történt meg, csupán Rovereket (mars-járókat) tudtak felküldeni a NASA emberei. Ezek az eszközök azóta folyamatosan mintákat gyűjtenek és vizsgálnak meg a bolygó felszínén és rengeteg izgalmas felfedezést tettek már a segítségükkel a kutatók. Például azt, hogy létezhet idegen élet a Marson.

lyuk a Marson
A Marson bukkanhatunk rá először idegen élet nyomaira? /Fotó: NASA

A DailyStar számolt be róla, hogy egy új NASA jelentés szerint nem csak hogy létezhet idegen élet a Marson, hanem azt is megtudják határozni, hogy körülbelül hol élhetnek azok a kis mikrobák, amik ilyen extrém körülmények között is életben tudtak maradni a bolygón.

Nemrég olyan fotókat készítettek a Mars felszínén, amelyen fehér darabok láthatóak néhány régi vízmosás mentén. Arra gyanakodnak a kutatók, hogy ezek porral borított jégrétegek lehetnek. A NASA tudósainak elmélete szerint a mikrobák a jégbe fagyva továbbra is életben lehetnek, sőt akár fotoszintézisre is képesek lehetnek

 - írja a lap. A kutatást vezető professzor Aditya Khuller így nyilatkozott a lapnak az elméletéről:

Ha ma bárhol az univerzumban életet próbálunk találni, akkor valószínűleg a marsi jégfelszín a legvalószínűbb hely, ahol keresnünk kellene

 - árulta el a NASA laboratóriumának munkatársa. A doktornő rámutatott arra, hogy a jég felső páncélja megvédi a nap sugárzásától a mikrobákat, a napfény pedig 3 méter mélységig lejuthat a mélybe, így az itt "élő" mikrobák képesek lehetnek a fotoszintézisre és felfelé nem is képesek elpárologni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek