Diagnózis

Hihetetlen történet: az ajakfeltöltés mentette meg a nővér életét

H. A.

Létrehozva: 2024.10.09. 12:00

Nem sokkal a beavatkozást követően kapta meg a diagnózist.

Örökre megváltozott egy nővér élete, miután ajakfeltöltésnek vetette alá magát. A 36 éves Edita Jucaite az oxfordshire-i Banburyből tavaly áprilisban kapta meg az ajakfeltöltő injekciót, majd ezt követően szinte rögtön kellemetlen duzzanat és zúzódás jelentkezett nála, valamint fogyott is.

covid, orvos
Az ajakfeltöltés mentette meg a nővér életét / Fotó: Pexels

Edita orvos kollégája - aki beadta neki az injekciót - azt javasolta a nővérnek, hogy keresse fel a háziorvosát, aki vérvizsgálatot rendelt el. Nem sokkal ezután Editát azzal hívták fel a rendelőből, hogy azonnal menjen be a kórházba. A háziorvos ugyanis leukémiára gyanakodott, a későbbi vizsgálatok pedig megerősítették, hogy Edita krónikus mieloid leukémiában szenved, amely a csontvelő és a fehérvérsejtek rákja. Ezt követően a nő orális kemoterápiát kapott, jelenleg pedig remisszióban van, ám élete hátralévő részében gyógyszeres kezelésre lesz szüksége, annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség visszatérését.

Edita úgy véli, az életét az ajakfeltöltésnek köszönheti: mint mondta, talán soha nem fordult volna orvoshoz, ha a kollégája, a zúzódások láttán, nem biztatja arra, hogy menjen el vizsgálatra.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy az ajakfeltöltés mentette meg az életüket - de én igen! Ha az a véraláfutás nem jelentkezik, és emiatt nem bátorítottak volna arra, hogy felkeressem a háziorvost, akkor lehet, hogy újra és újra elhalasztottam volna, akkor pedig a leukémia előrehaladottá vált volna, és sokkal nehezebb lett volna kezelni

- jelentette ki Edita, akinek korábban fogalma sem volt a leukémia tüneteiről. Most úgy véli, általános ismeretekre van szükség a leukémiával kapcsolatban, annak érdekében, hogy minél több embert diagnosztizálhassanak idejében  - írja a Mirror.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek