Vészhelyzet

Utcára kerülhetnek a mozgás és a látássérült barátnők, sürgősen albérletet kell találnia a különleges párosnak

KN

Létrehozva: 2024.10.03. 07:30

Módosítva: 2024.10.03. 14:29

Edit és Anikó feje felől eladják a házat. A barátnők aggódnak, hogy nem találnak albérletet és akkor könnyen az utcán találják magukat.

Szabó Edit és barátnője Köppel Anikó mindenben segítik, támogatják egymást és a nehézségeik ellenére igyekeznek mindig pozitívak maradni. Edit 41 éves, születése óta mozgáskorlátozott, egy ritka genetikai betegség miatt. Anikó 55 éves és születése óta ismeretlen okból látássérült. 2004-ben ismerkedtek meg egymással, az akkori párjaik legjobb barátok voltak, a kapcsolataik idő közben felbomlottak, de a két nő barátsága megmaradt. Sőt egy éve egy ingatlanban élnek Zuglóban, azaz lakótársak lettek, de a lakást eladják a fejük felől, ezért mihamarabb új otthont kell találniuk. Edit és Anikó a perzsa cicájukkal együtt albérletet keres. 

albérletet
Albérletet keres a két barátnő és a háziállatuk. Anikó és Marci cicája fedél nélkülivé válhat / Fotó: Beküldött

Több, mint 20 éves barátság köt össze minket, 13 éve pedig közös lakásban élünk, amit önállóan tartunk fenn és tartunk rendben. Anikó a látássérülés ellenére kiválóan takarít és főz, a napi tevékenységeink összehangoltak. Én képzett rehabilitációs mentor vagyok, évekig dolgoztam a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél súlyos mozgáskorlátozottakat mentorálva.

 Azt vallom, hogy minden helyzetben és minden körülményben meg lehet találni azt a jót, amiért érdemes tovább menni, vinni, csinálni.

 - A szüleimre és Anikó lányára számíthatunk, ők jelenleg Szolnokon laknak. Alapvetően viszont mindent igyekszünk magunk megoldani 

- mondta Edit.
 

Edit és Anikó régóta barátnők és lakótársak / Fotó: Beküldött

S.O.S. albérletet keres a két barátnő 

Editék nem szeretnék, hogy bárki is sajnálja őket, hiszen csak az új otthonukat szeretnék megtalálni. Bármelyik kerületbe szívesen költöznek Budapesten, fontos számukra, hogy állatbarát legyen a lakás, hiszen van egy négy éves perzsa cicájuk, akit családtagként szeretnek.

Mihamarabb el kell költöznünk a jelenlegi albérletünkből, de hiszünk abban, hogy jól alakul az életünk és megtaláljuk azt a jövőbeli otthont, ahol hosszú távon berendezkedhetünk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek