Tárgyalás

"Van egy család, amelyik a szerettük elvesztésétől szenved” – kiszabadult az ártatlanul elítélt Alexander Villa

H. M.

Létrehozva: 2024.10.04. 18:35

Majdnem 11 évig raboskodott az ártatlan férfi. Alexander Villa csütörtöktől szabad ember.

2011-ben az Egyesült Államokban, Cook megyében sokkoló dolog történt: megöltek egy rendőrt. Az áldozat a 41 éves Clifford Lewis volt, aki egy rablást próbált volna megakadályozni, amikor lelőtték. Többen is a rendőrség célkeresztjébe kerültek, de végül Alexander Villát, Tyrone Clayt és Edgardo Colont ítélték el az ügyben, méghozzá életfogytiglanra. Villa azt kérte a bírótól, hogy helyezze hatályon kívül a életfogytiglani börtönbüntetését, arra hivatkozva, hogy az ügyészek elhallgattak olyan kulcsfontosságú tényeket, amelyek bizonyították volna az ártatlanságát. Az állítólagos visszaélés miatt az ügyészek tavaly, közel 12 évvel a letartóztatásuk után ejtették a vádakat Villa társai ellen. Ám a trió harmadik tagja maradt a börtönben.

Az Alexander Villa elleni ítélet elhamarkodott volt  Fotó: Pexels/ Katrin Bolovtsova

Alexander Villa győzött

Éljenzés hallatszódott az Illinois állami Leighton Cook megyei büntetőbíróság előcsarnokában szerda délután, amikor Villa barátai és családja ünnepelték az ítéletet, hiszen az ügyészség kimondta, hogy Alexander Villa ártatlan Clifford Lewis meggyilkolásában. A férfi könnyek közt ölelkezett a családtagjaival és barátaival, majd Alexander húga, Melissa nyilatkozott: 

Két áldozat van ebben a helyzetben. Van egy ember, akit jogtalanul börtönöztek be valamiért, amit nem követett el. És van egy család, amelyik a szerettük elvesztésétől szenved. Senki sem nyer.

A kezdetektől szabálytalan, hibákkal teli nyomozás és letartóztatási procedúra három ártatlan embert kényszerített rácsok mögé. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek