Diagnózis

Az orvosok azt mondták, nincs miért aggódni: néhány héttel később örökre elment a 49 éves családanya

H. A.

Létrehozva: 2024.10.18. 15:30

Az orvosok azt mondták a nőnek, nem kell aggódnia a gyomorfájdalmai miatt, ám hamarosan sokkoló diagnózist kapott.

Összeomlott a gyásztól egy család, miután egy anya mindössze néhány héttel azután elhunyt, hogy megtudta, milyen súlyos betegségben szenved. A 49 éves, brit Catherine Vaughan korábban gyomorfájdalomtól szenvedett, rengeteget fogyott és nem volt étvágya, ám az orvosok biztosították őt arról, nincs miért aggódnia.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Nem sokkal a diagnózist követően hunyt el az anya  Fotó: Unsplash.com 

Catherine lánya, a 30 éves Jade Acton az angliai Waltonból elmondta, amikor az édesanyja gyomorfájdalmat kezdett tapasztalni, még ők is úgy vélték, csak a gyász okozza, mivel az édesapja, Catherine férje nem sokkal korábban hunyt el, ám a helyzet később egyre súlyosabbá vált.

Elment orvoshoz a fájdalmak és a fogyás miatt, ahol vért vettek tőle, és azt mondták neki, hogy kettes típusú cukorbetegsége van. Diétára fogtuk, és elkezdtük neki a megfelelő ételeket adni, de semmi sem változott. Azt mondták nekünk, hogy nem kell aggódni, csak vigyázzunk a hasnyálmirigyére és hasonlókra

– magyarázta Jade, majd hozzátette, ezután úgy gondolták, lisztérzékenység okozza az édesanyja panaszait, azonban a nő állapota egy újabb étrendváltoztatást követően sem javult. Az orvosok végül beutalták az asszonyt további vizsgálatokra, amelyek kimutatták, hogy Catherine hasnyálmirigyrákban szenved.

A sokkoló diagnózist követően a nő szinte már egyáltalán nem evett, minden étvágyát elvesztette, a hasa pedig rettenetesen megduzzadt. Ezután kórházba került, majd nem sokkal később azt a borzasztó hírt kapták a családtagok, hogy a nő elhunyt, mindössze hét héttel a diagnózis felállítását követően.

Borzalmas volt, a legszörnyűbb dolog, amin valaha keresztül kellett mennem 

– jelentette ki Jade, akinek elmondása szerint az édesanyja egyedülálló volt: a család összetartójaként tekintett rá mindenki.

– Ő volt a legjobb édesanya és a legjobb nagymama a két gyermekem számára – tette hozzá a fiatal nő a Mirror beszámolója szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek