Betegség

Lesújtó diagnózist kapott a várandós anyuka, akit mellkasi fájdalom kínzott

H. A.

Létrehozva: 2024.10.23. 08:30

A 41 éves nő sürgős figyelmeztetést adott ki, miután megtudta, gyógyíthatatlan betegségben szenved.

Bénító fájdalom kínzott a mellkasában egy anyukát, mialatt a második gyermekével volt várandós. A staffordshire-i Emily-Jane Scandrett, bár több vizsgálaton is részt vett, csupán 17 hónappal később tudta meg, hogy gyógyíthatatlan rákban, az úgynevezett pleurális mesotheliomában szenved, amely elsősorban a tüdő nyálkahártyáját érinti.

kórház, orvos, doktor
Gyógyíthatatlan betegségben szenved a kétgyermekes anyuka / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A betegség leggyakrabban a 75 év feletti férfiaknál fordul elő, és egybefügg az azbesztnek való kitettséggel: ez egy korábban népszerű építőanyag volt, azonban idővel kiderült, hogy rendkívül káros az egészségre. Emily-Jane - akinek fogalma sincs, hol és mikor volt kitéve ennek az anyagnak - azbesztjelentéseket kért a korábbi munkaadóitól és régi iskoláitól.

- Borzasztó, hogy azbeszt van az iskoláinkban, kórházainkban, irodáinkban, sőt még az otthonainkban is, és az emberek még mindig olyan keveset tudnak róla. Amikor megkaptam a diagnózist, soha nem hallottam a mesotheliomáról. Az azbesztről igen, de nem tudom, hol és mikor voltam kitéve neki. 

Sokkal többet kell tennünk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet az azbeszt kockázataira, és kiirtsuk az épületekből 

- jelentette ki a 41 éves, kétgyermekes családanya, aki jelenleg háromhetente immunterápián vesz részt, hogy lassítsa a a betegség terjedését, és meghosszabbítsa az élettartamát, mialatt nyilvánosan megosztotta a történetét, hogy ezzel felhívja mások figyelmét is a lehetséges veszélyekre.

A mesothelioma ritka rák. Mindenki, aki ezt a bejegyzést olvassa, és a családjuk ugyanolyan kockázatoknak vannak kitéve az azbeszt belélegzése vagy lenyelése miatt, mint én: néhányuknak talán már mesothelioma van a tüdejében, anélkül, hogy tudnának róla!

- írta bejegyzésében Emily-Jane, a Mirror beszámolója szerint.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek