Névadás

„A húgom terhes, és a fiam nevét adja a babájának - a családom szerint változtassam meg én a gyerekem nevét”

KL

Létrehozva: 2024.10.28. 12:30

Az anyuka nem tudja túltenni magát testvére tettén.

Az ideális név kiválasztása egy újszülött számára nem könnyű folyamat - elvégre a névnek illenie kell hozzá, attól kezdve, amikor imádnivaló kisbaba, egészen addig, amíg érett felnőtté válik. Egy anyuka számításait azonban keresztül húzta a testvére.

nő, szomorú, dilemma, bizonytalanság, anyuka, anya
Az anyuka teljesen kiborult emiatt Fotó: Unsplash.com

Egy nemrégiben a gyermekének életet adó nő csalódottságának adott hangot, miután húga megkérte, hogy változtassa meg kisfia nevét, hogy ő használhassa azt helyette. A 31 éves hölgy egy Reddit bejegyzésben fejtette ki a problémáját:

A férjemmel már jóval a születése előtt kiválasztottuk a Leo nevet. Ez egy olyan név, amit mindketten szeretünk, és nem osztottuk meg senkivel, amíg meg nem született, hogy senki ne tudja „lenyúlni” tőlünk.

Nemrég azonban a nő és 28 éves húga bejelentette, hogy ő és a saját férje első gyermeküket várják, aki szintén kisfiú lesz, és izgatottan közölték mindenkivel, hogy a Leo nevet választották neki.

− Amikor emlékeztettem, hogy a fiamat már Leónak hívják, nagyon megdöbbent, azt mondta, hogy teljesen elfelejtette, és úgy volt vele, nem számít, ha mindketten használjuk - magyarázta felháborodottan az anyuka, majd így folytatta:

Óvatosan elmondtam neki, hogy nekem nem tetszik, hogy a fiainknak megegyezik a neve, különösen, mivel közel állunk egymáshoz, és az unokatestvérek valószínűleg gyakran látják egymást. Erre ő felháborodott, mondván, hogy ragaszkodó vagyok, és hogy nem az enyém a név. Anyukám most arra kér, fontoljam meg, hogy megváltoztatom-e a gyerekem nevét, vagy engedjem meg, hogy a nővérem is használhassa.

A 31 éves nő elmondta, hogy frusztráltnak érzi magát nővére és anyja reakciója miatt, mert ő és férje gondosan választották a nevet, és most úgy érzi, hogy családi drámát okoz emiatt. Az anyuka pedig kijelentette, nem hajlandó megváltoztatni gyereke nevét. A bejegyzésre több ezer reakció érkezett a felhasználóktól, akik értetlenül álltak a nő húgának követelései előtt - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek