Nyomozás

Áttörés: 30 év után találhatnak rá az elrabolt kislányra

K.B.

Létrehozva: 2024.10.03. 16:30

A gyermek elrablóját 3 évtized után sikerült azonosítaniuk.

Megdöbbentő hírek érkeztek a tengerentúlról. A modern kriminalisztika csodáinak hála a rendőrségnek 30 év után sikerült azonosítania egy férfit, aki még 95-ben részt vett a hatéves Morgen Nick emberrablásának ügyében. A DNS-vizsgálatok ugyanis bizonyították, hogy a már elhunyt Billy Jack Lincks volt felelős a gyermek eltűnéséért. A később más ügy miatt elítélt férfi azonban anélkül halt meg 2000-ben, hogy bevallotta volna az emberrablást, így azt sem tudni, hogy mi történt a kislánnyal. A rendőrség most elővette a hideg ügyet, és céljául tűzte ki, hogy megtalálják az azóta már 35 éves nőt. A családja reménykedik, hogy a mai napig életben van Morgen, és valahol anélkül éli az életét, hogy tudná, hogy kik a vérszerinti szülei.

eltűnés keresés
A keresés folytatódik az eltűnt lány után /Fotó: @Pexels/Illusztráció

A The Mirror számolt be róla, hogy az FBI 2020-ban küldött bizonyítékmintákat a kormányhivatalnak, amelyek alapján minden kétséget kizárólag sikerült bizonyítaniuk, hogy Billy teherautójával rabolták el a kislányt 95-ben. A gyermek elrablása után a családja egy Morgen Nick nevű alapítványt hozott létre, amely eltűnt gyermekek felkutatásában segédkezik, és a kislány édesanyja szerint a szervezet tartotta benne ennyi időn keresztül a lánya emlékét és a reményt, hogy még egyszer találkoznak.

Ellopta Morgent tőlem és az apjáról. Nem tudhatta, hogy soha nem lesz esélye nyerni, mert a Morgan iránti szeretetünk, az emléke és a hangja túlélte az eltűnését is. Ez a szeretet továbbra is ragyog, Morgan szíve továbbra is fénylik. Köszönöm a szervezet minden tagjának, hogy annak szentelik az életüket, hogy feltárjuk az igazságot

 - nyilatkozta Collen Nick a lapnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek