Ritka rendellenesség

Az orvosok is elsápadtak, a ráknál is megdöbbentőbb diagnózist kapott a fiatal nő

Bors

Létrehozva: 2024.10.21.

Azt hitte, hogy daganata van, de valami mást találtak nála. A 33 éves nő sok kérdésre választ kapott a diagnózissal.

Egy ohiói nő, a 33 éves Kelsi Baldwin és férje, Matt hat éve próbáltak gyermeket vállalni, de eddig nem jártak sikerrel. 2023-ban vizsgálatra mentek, hogy kiderítsék, mi állhat a meddőség hátterében. Ekkor az orvosok egy daganatot észleltek Kelsi méhében, de később módosították a diagnózist.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Az orvosok is ritkán találkoznak ezzel a rendellenességgel. (Illusztráció: Pexels)

A további vizsgálatok kiderítették, hogy a feltételezett daganat valójában egy második, sokkal kisebb méh volt. Kelsinél egy olyan veleszületett rendellenességet találtak, amelyről korábban nem is tudott, és aminek következtében dupla méhnyakkal rendelkezik és két méhe van. Ez magyarázatot adott az évek óta fennálló nehézségekre a teherbeesés kapcsán, és arra is, miért volt mindig rendkívül erős a fiatal nő menstruációja.

Nagyon sokkoló volt számunkra. Először szégyelltem magam, és nem akartam senkinek elmondani. Egyedül éreztem magam, mert nem találtam sok információt erről az állapotról

– nyilatkozta a nő. Ez az állapot megnehezíti a fogamzást, mivel az ovuláció attól függ, hogy melyik méh működik, és a beágyazódás is bonyolultabb lehet.  Kelsi több meddőségi kezelést kapott, de jelenleg arra összpontosít, hogy megossza történetét, és támogassa azokat, akik hasonló állapottal vagy meddőséggel küzdenek - írja a Daily Mail.

Fontos számomra, hogy megosszam a történetemet, hogy mások ne érezzék magukat annyira egyedül 

– mondta.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek