Diagnózis

„Azt hittem, a kisgyermekemnek székrekedése van, de amikor megláttam a nővér arcát, tudtam, hogy rosszabb”

P. E.

Létrehozva: 2024.10.10. 14:30

A kétéves kisfiú gyakran lett rosszul, ezért a szülei orvoshoz vitték.

Egy házaspár minden szülő legrosszabb rémálmát élte át, amikor kisgyermeküknél rákot diagnosztizáltak – miután először azt hitték, székrekedése van.

Fotó: GoFundMe

Nicole és David Quinn „egész világa fenekestül felfordult”, amikor a két éves Tommynál negyedik stádiumú, magas kockázatú neuroblasztómát diagnosztizáltak – a gyermekkori rák ritka formáját. A glasgow -i házaspárnak azt mondták, hogy fiuknak 50%-os esélye van a túlélésre, de most Tommy őssejtgyűjtésen, tumorreszekción és őssejt-átültetésen esett át, és "még mindig heves, boldog és mozgásban van".

Amikor Tommy gyakran lett beteg, a szülei azt hitték, ételallergiája van, ezért megváltoztatták az étrendjét. Ahogy az állapota rosszabbodott, felkeresték az orvosokat, akik először azt hitték, hogy székrekedésről van szó, de egy második vélemény után azt mondták nekik, hogy rák.

A 37 éves Nicole így nyilatkozott: "A prognózisa minden nap rettenetes szorongást kelt bennünk. Az egész világunk felfordult. Nagyon nagy a valószínűsége, hogy a kezelés végén nem fog eltűnni a rák – és öt éven belül visszatérhet. Ha ez megtörténik, akkor a túlélési esélyei minimálisra csökkennek. David és én is az érzelmek hullámvasútján ülünk. Amikor elmondták nekünk a diagnózisát, rosszul éreztem magam, aggódtam, féltem és nem is akartam elhinni."

Nicole, aki klinikai ápolónő, 2024 januárjában azt mondta, hogy fia nagyon „szerető és pimasz fickó volt”, aki mindig tele volt energiával. Amikor hetente kétszer kezdett beteg lenni, észrevették, hogy azután történt, hogy tejterméket fogyasztott. Annak ellenére, hogy laktózmentes diétára állította, a betegség folytatódott – és gyorsan súlyosbodott.

2024 áprilisában felkeresték az orvost, és először azt mondták nekik, hogy vírus utáni tünetektől szenved a kisfiú, amelyek a következő hetekben elmúlnak. De Tommy állapota csak rosszabbodott, mert hőemelkedése volt, nem aludta át az éjszakát, nem akart már annyit játszani, letargiába esett és nem használta a WC-t sem. 

Nicole bevitte a Glasgow-i Gyermekkórházba, miután ébredéskor erősen rosszul lett, és azt mondták nekik, hogy valószínűleg székrekedés miatt van minden panasz. Aztán bejött egy nővér, hogy megtapogassa a pocakját. Az anya azt mondta: „A dolgok onnantól gyorsan felpörögtek. Vért vettek, kanült helyeztek be neki, és egy tanácsadó is úton volt hozzánk. Este 10 óra volt, szóval tudtuk, hogy ez olyan dolog, ami nem várhat. A nővér azt mondta nekünk, a hasában észlelt duzzanat nem a székrekedés miatt lehet, és az életkorát tekintve valószínűleg valami csúnya dolog. De rák meg sem fordult a fejünkben.”

A CT és MRI vizsgálatok feltárták, hogy a kisfiúnak egy hasát betöltő daganata van, amely a fő artériája és a vénája körül keringett. Átterjedt a mellékvesére, a nyirokcsomóira, a mellkasára és a gerincvelőre is. A rák elhelyezkedése miatt a sebészek féltek a műtéttől, helyette a gyerek most nyolc kemoterápiás körön esett át.

Bár a család abban reménykedik, hogy a következő 18 hónapos kezelést rákmentesen fogja befejezni, ez nem garantált. Jelenlegi kezelésének eredményeként elvesztette a hallását, magas a vérnyomása , és egyéb tartós mellékhatások jelentkeznek, amelyek a kor előrehaladtával jelentkeznek, mint például a meddőség.

"Drámai hatással volt ez az életünkre. Néha csak elvagyunk egymás mellett Daviddel, alig beszélünk. Kimerültek vagyunk, mert állandó készültségi állapotban élünk. Egyik percben még jól vagyok, a másikban már sírok. Közben Tommy még mindig boldogan mosolyog, játszik, pörög. Kegyelmi állapot ez és csak a csodában bízunk".

A család GoFundMe oldalt indított, hogy egy esetleges külföldi kezelésre is megkaphassák az esélyt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek