Rákos betegség

"Azt hittem megsértettem magam" - rendkívül ritka rákkal diagnosztizálták az egészséges 27 éves fiatalt

B. V.

Létrehozva: 2024.10.13. 07:00

A fiatal nőt vőlegénye küldte orvoshoz, a diagnózis sokkolta őket.

Jessica Hamersley azt hitte ekcémával küzd, miután a bőrén néha észrevett egy apró piros foltot, ami hol megjelent, hol eltűnt, míg végül egy ilyen nagyobb folt, amit gyulladásnak nézett lüktetni nem kezdett és nem érezte forrónak. Ekkor sem hitte, hogy túl nagy baj lenne, azt hitte, hogy a testápolókrémje, vagy a parfümje irritálta csak azt. Egészen addig így ment ez, míg a vőlegénye, William Webber orvoshoz nem küldte őt, hogy vizsgálják ki, ugyanis az is eszükbe jutott, hogy a fogamzásgátló tabletta okozhatta a bajt. A diagnózisra azonban nem számítottak. 

tüdő, orvos, vizsgálat
Nem számítottak a diagnózisra Fotó: pexels

A nőt ugyanis megröntgenezték, melyenk során találtak egy csomót a mellkasán. Ezt követően több biopszián is átesett, majd végül megműtötték, hogy eltávolítsák a csomót. Nem sokkal később pedig sajnos egy rendkívül ritka rákkal, 2A Hodgkin limfómával diagnosztizálták

Az orvosok közölték vele, a tumor már több mint fél éve, - ha nem egy éve - növekedett a testében és nagyjából már 17 cm nagyságú volt, már akkora, hogy mérete miatt a szívét is "összenyomhatta volna". 

Jessica ezt követően végül egy agresszív kemoterápiás kezelésnek köszönhetően felgyógyult a rákból. Saját helyzetéből tanulva pedig most TikTokon arra bíztatja az embereket, hogy bárki, aki hasonló tünetekkel rendelkezik a lábukon azonnal forduljon orvoshoz. Kiemelte, ő egyáltalán nem gondolta az apró gyulladást a lábán komolynak.

Arra is gondoltam, hogy talán megsértettem magam borotválkozás közben, de hogy rák? Az sosem jutott eszembe. A seb a lábamon megmentette az életem 

- jelentette ki hozzátéve, hogy nem dohányzik és csak nagyon ritkán iszik, így nem is értette, hogyan lehetett daganatos beteg. Azt sem értette, hogy miért nem köhögött, vagy miért nem voltak légzési nehézségei, ha a daganat a tüdejében volt. 

Egészségesen éltem. Sőt, igazából most a kemo után rosszabbul érzet magam, mint korábban. Ez olyan fura. Emlékszem, hogy a röntgen előtt a radiológusnak még azt is mondtam, hogy sajnálom, hogy pazarlom az idejét 

- emlékezett vissza ezzel kiemelve, mennyire nem érezte veszélyben az egészségét. 

Az orvosok végül közölté vele, az állandó piros foltokkal a teste a bajt próbálta jelezni. Jessica összeségében azonban örül, hogy kiderült rikta daganatos betegsége, mert így időben meg tudták állítani azt, írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek