Tragédia

Most jött: Egy újszülött kislány veszítette életét, miután a mentőnek 30 percig tartott megérkeznie

K.B.

Létrehozva: 2024.10.03. 15:00

A kisbaba életét már nem lehetett megmenteni a helyszínen.

Borzasztó tragédia történt az angliai Oxfordban. Egy néhány napos újszülött Wyllow-Raine Swinburn ugyanis életét veszítette, miután a diszpécserszolgálat és a mentősök is túl későn tudtak csak reagálni az édesanyja segítségkérésére. A megrázó haláleset még 2023-ban történt, azonban a most lezáródott vizsgálat rávilágított, hogy milyen okok vezettek odáig, hogy egy alig élt kisgyermek életét veszítette azon a tragikus szeptember 30-ai napon. Megrázó részletek következnek.

androidos telefon
Nem vette fel időben a telefont a diszpécser és a mentőautó is késett, életét veszítette az újszülött kislány /Fotó: Pexels

A kis Wyllow 2023. szeptember 27-én látta meg a napvilágot, és 29-én este már haza is engedték a kórházból az anyukájával együtt. Második otthon töltött éjszakájuk során azonban a gyermek édesanyja Amelia Pill észrevette, hogy a kislánya teste jéghideg, és nem reagál semmire. Azonnal tárcsázta a segélyhívót, azonban a vizsgálat eredménye szerint 7 percen keresztül senki nem vette fel neki a telefont - számolt be róla a The Sun

Eközben a férje már megkezdte a gyermek újraélesztését. Ezt követően az édesanya a testvérét is felébresztette, aki a nagymamával együtt próbálta meg különböző telefonokról a hívást. Végül a 8. percben felvette a telefont a diszpécser, aki értesítette a mentőszolgálatot, miközben a családtagok felváltva végeztek el mellkaskompressziót az újszülöttön. A mentő azonban nem akart megérkezni hosszú percek után sem, végül csak 30 perccel a hívás után érkezett meg egy rohamkocsi, ami azonnal kórházba szállította a kisbabát. Az intézményben azonban néhány perccel az érkezése után életét veszítette Wyllow.

A vizsgálat eredménye szerint csecsemőhalál miatt hunyt el a kisgyermek, semmilyen kóros betegséget nem találtak a szervezetében. A nyomozást vezető halottkém szerint nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy megmenthették-e a kislány életét, ha időben veszik fel a telefont, és korábban érkezik meg a mentőautó. Az Oxfordi Egyetemi Kórház azonban belső vizsgálatot rendelt el a tragédia után.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek