Szívszorító

„Minden nap rettegünk, hogy elveszítjük őt” – A súlyos beteg Bence egyetlen álma, hogy újra focizhasson

Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.10.14. 20:00

Hadházi Zsoltné, Tímea 5 gyermeket nevel, köztük a 11 éves Bencét. A hatodik osztályos súlyos beteg Bence kétéves kora óta lépmegnagyobbodásban szenved, a nyelőcsövén lévő visszerek pedig folyamatos rettegésben tartják a családot, hiszen ha egy elreped, akár végzetes is lehet.

A nyíregyházi család mindennapja egy rémálom. Hiába az 5 gyönyörű gyermek, a 11 éves Bence betegsége fekete felhőként vet árnyékot a boldogságukra. Bence lépmegnagyobbodásban szenved, nyolc éven át vizsgálták, hogy mitől alakult ez ki. Majd 2023 júniusában még rosszabbra fordult minden: a súlyos beteg Bence vért hányt és életmentő műtéten esett át. Azóta Tímea minden napja a rettegésről szól, hogy mikor következik ez be újra kisfiánál, ami akár végzetes is lehet.

beteg Bence
Tímeáék öt gyermeket nevelnek, a súlyos beteg Bence 11 éves Fotó: Olvasói fotó

„Minden nap rettegek, hogy mikor lesz végzetes ez neki”

Bencének nagyon sok visszér jelent meg a nyelőcsövén, ami folyamatosan rettegésben tartja a családot, hogy mikor pukkan el egy, ami Bencénél végzetes is lehet.

Eddig 11 darab nyelőcső gyűrű van felhelyezve neki. A következő gyűrűzés november 12-én esedékes. Közben kiderült, hogy ezt egy súlyos májelégtelenség okozza, így előbb-utóbb új májra lesz szüksége

 – mesélte a Borsnak Bence édesanyja, Tímea. Bencére most egy óriási beavatkozás, SHUNT műtét vár, jelenleg az időpontra vár a család, de ez a műtét is csak időt nyer a kisfiú számára. A család folyamatosan kontrollokra jár Budapestre és minden reggel úgy ébrednek fel, hogy bármikor megtörténhet a végzetes pillanat.

Bence aggódó édesanyjával, Tímeával Fotó: Olvasói fotó

– Sajnos Bencének a mindennapjai nem ugyanolyanok, mint más gyermeknek. Segítség szükséges a tisztálkodásban, öltözködésben, két éve magántanuló, ami nagyon megviseli, hiszen nem lehet a barátaival. 24 órás megfigyelés szükséges neki, egy óvatlan pillanatban is eleshet, leszakadhat a nagy lépe, vagy elpukkanhat egy újabb nyelőcső visszér. Minden napunk egy rémálom – tette hozzá a kétségbeesett édesanya. Még 1-2 óra hossza távollétre is úgy indulnak el, hogy egy bőrönd mindig a csomagtartóban van, hiszen sosem tudhatják, nem-e kötnek ki újra kórházban.

Sajnos az is benne van, hogy nem lehetséges a SHUNT műtét. Akkor májtranszplantációra lesz szüksége. De a műtét is csak egy ideiglenes megoldás és elég kockázatos, hiszen nem végleges megoldás, csak időhúzás, hogy ne kelljen neki új máj. De előbb-utóbb szükséges lesz neki a transzplantáció

 – mondta elkeseredve Tímea.

Előbb-utóbb új májra lesz szüksége Bencének, akinek egyetlen álma, hogy újra focizhasson  Fotó: Olvasói fotó

Minden álma Bencének, hogy újra focizhasson

Bence 11 éves fiúként imád focizni és nagyon mozgékony is. Betegsége miatt azonban el van tiltva tőle, ami lelkileg nagyon megviseli.

Minden nap elmondja, hogy anya, ha meggyógyulok, akkor járhatok focira. Minden álma, hogy híres focista legyen, de a lépmegnagyobbodása miatt, sajnos, ezt nem engedhetjük meg neki – mesélte az édesanya szomorúan. Bencéék jelenleg egy új szemüvegre és a budapesti tartózkodásra gyűjtenek, ami nagyon megviseli a családot anyagilag. A kisfiú szeme ugyanis folyamatosan romlik, jelenleg 10%-os a látása. Jövőre egy szemműtétre is szüksége lesz azért, hogy ne vakuljon meg, de az is súlyos százezrekbe kerül a családnak, még ha a felét állja is a TB.

Nekünk nagy erőt ad, hogy Bence gyógyulni akar, vannak céljai, kitűzései, amit el szeretne érni. Mi mindannyian tudjuk, hiszünk és támogatjuk abban, hogy előbb-utóbb normális életet élhet, mint más gyerek

 – zárta gondolatait Hadházi Zsoltné, Tímea, aki jelenleg bármilyen segítséget szívesen fogad, legyen az anyagi támogatás vagy akár élelmiszer, hiszen a mindennapjaik nagyon nehezek öt gyermekkel, miközben egy súlyos betegséggel harcolnak nap mint nap, hogy ne veszítsék el kisfiukat. Aki szeretné támogatni a családot az a közösségi oldalon keresztül közvetlenül az édesanyánál vagy szerkesztőségünkön keresztül is megteheti. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek