Akció

Rettegés Abonyban: idegenek lepték el az utcákat – Lépett a rendőrség

IF

Létrehozva: 2024.10.17. 06:00

Rengeteg bejelentés érkezik a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságra Abonyból. A helyiek betörésekre panaszkodnak.

Rengeteg a betörés a Pest vármegyei Abonyban. Többen is arról panaszkodnak, hogy rablók fosztották ki lakásukat, méghozzá fényes nappal. A rendőrséghez is rengeteg bejelentés érkezett, ám úgy néz ki, végre előkerült az enyveskezű fosztogató. 

betörés
Sorozatos betörés miatt nyomoznak a rendőrök Abonyban (Fotó: Shutterstock)

Egymást figyelmeztetik az abonyiak a veszélyre, ugyanis rengeteg betörés volt az elmúlt időszakban a városban. Legutóbb a közösségi oldalon egy helyi csoportban írták le, hogyan tartottak terepszemlét a rosszakarók.

„Vártam egy csomagot, és amikor ideért a futár, elindultam kifelé, az ajtón kilépve egy nő állt velem szemben, arany színű kabátban. Mikor megkérdeztem, mit keres az udvarunkon, az volt a válasz, hogy kiabált, de nem hallottuk, ami természetesen nem igaz, mert a párommal mindketten itthon vagyunk, egy kiabálás nem sok, annyi nem volt. Azt kérdezte, az utcában melyik háznál árulnak mézet, gondolom, azért ez volt a fedősztori, mert a másik oldalon nagy betűkkel ki van írva, hogy méz kapható. Az udvaron tekingetett körbe, amikor kiléptem az ajtón.” – részletezte a csoportban Nóra, majd hozzátette: ezt mind azért mesélte el, hogy mindenki legyen óvatos és figyeljen oda, mert valószínűleg betörőkről van szó.

Többen is hasonló történetről számoltak be a kommentek között, volt, aki azt állította, édesapját fényes nappal rabolták ki.

Nálunk majdnem ugyanez. Csak míg én az alsó épületben voltam, addig két idegen már a szobában a felső épületben. Kapu zárva volt, ezek autószerelőt kerestek. Mire észbe kaptam, már az utcából is eltűntek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire le tud blokkolni az ember. 

– írta egy abonyi károsult.

Lapunk a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is felkereste a rablásokkal kapcsolatban. Megerősítették, hogy több bejelentés is érkezett hozzájuk az utóbbi pár hétben.

Megkeresésére hivatkozva tájékoztatjuk, hogy az Abonyi Rendőrőrsre az elmúlt két hónapban több betörésről érkezett bejelentés, amelyek egy konkrét településrészhez voltak köthetők. 

–  válaszolták lapunknak.

Szerencsére a helyiek fellélegezhetnek, mivel úgy néz ki, a rendőrségnek sikerült elkapnia a tettest.

A rendőrök ellenőrzéseket  tartottak az érintett városrészen, melynek eredményeként több olyan személyt fogtak el, akik a lopások elkövetésével összefüggésbe hozhatók. Négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, valamint egy 18 éves fiatalt őrizetbe vettek, akinek a napokban a bíróság elrendelte a letartóztatását. 

– tették hozzá.

Elfogták a feltételezett elkövetőt (Fotó: Pexels – Képünk illusztráció)

Így védekezhetünk a betörések ellen

A rendőrség hasznos tanácsokat adott arra vonatkozóan, mit tegyünk, ha idegenek merészkednek be a házunkba vagy udvarunkba vagy ha esetleg gyanúsan viselkednek.

Elsősorban azt javasoljuk, hogy idegeneket ne engedjenek be sem az udvarukra, sem a házukba. A kaput zárják kulcsra, a kerítésen keresztül váltsanak szót a számukra idegen személyekkel. Hasznos lehet egy olyan házőrző, aki jelzi, hogy ha illetéktelen személy jutna be a telekre. Amennyiben bemegy az idegen és felszólítás ellenére sem hagyja el az ingatlant, mindenképpen értesítsék a rendőrséget. 

– javasolták, majd hozzátették: az ilyen személyt, annak ruházatát, esetlegesen autóját és annak rendszámát lehetőség szerint figyeljék meg, írják fel, ezzel is segítve a rendőrök munkáját.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek