Sokkoló

„Boldog voltam, hogy ikreket várok, aztán az egyikről kiderült, hogy rákos csomó, ami megölheti a babámat”

K. C.

Létrehozva: 2024.10.09. 15:00

Az édesanya minden szülő legrosszabb rémálmát élte át.

Lara Eastwood és vőlegénye, Daniel Turner nagyon boldogok voltak, amikor kiderült, hogy ikreket várnak. Az örömhírt tetőzte, hogy pont akkor győzte le harmadjára a vesebetegségét a fiatal nő. 

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)


A házaspár világa azonban a nyolc hetes vizsgálaton összeomlott, amikor megtudták, hogy az egyik babát elvesztették. Egy hónappal később a 36 éves Lara és a 43 éves Daniel újabb sokkoló hírekkel szembesült, amikor megtudta a lesújtó hírt, hogy a halott magzat nem oszlott fel. Az orvosok azt mondták, hogy ikermoláris terhesség volt, amikor a megtermékenyített petesejttel probléma van. Ez azt jelenti, hogy a baba és a méhlepény nem úgy fejlődik, ahogyan kellene.

- Ha nem lettem volna orvos, és nem gondoztam volna molaterhes betegeket, akkor azt hiszem, a terhességmegszakítás mellett döntöttem volna. Csak a makacsságom és az ösztöneim miatt. Remélhetőleg egészséges babát kapok, és minden megérte – nyilatkozta reménykedve Lara, majd hozzátette: Boldog voltam, hogy ikreket várok, aztán az egyikről kiderült, hogy rákos csomó, ami megölheti a babámat.

Larának azt mondták, hogy meg kell szakítania a terhességet, de tovább harcolt. Ekkor diagnosztizálták nála a részleges molaterhességet, egy társult ikerterhességgel. Orvosa elmondta neki, hogy a világon mindössze 44 ilyen esetet jelentettek.

- Gyászoltam, aki elment. Nem akartam enni. De nagyon is tudatában voltam annak, hogy nem lehet nem enni, mert van egy másik babám. Az érzelmek ilyen konfliktusa volt. Ez a legszörnyűbb terhesség. Úgy érzem, teljesen kiraboltak - tette hozzá szomorúan.

Lara úgy döntött, hogy folytatja a terhességet, annak ellenére, hogy az elhalt méhlepényből származó szövetdarabból rák alakulhat ki, ami őt és a születendő gyermekét is veszélyeztette. Most, a 36. héten Lara a szülésig nem is tudhatja, hogy ő maga vagy babája rákos lett-e. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek