BŰNCSELEKMÉNY

Borzalmakat élt át egy kukáról-kukára járó szekszárdi nyugdíjas

H. M.

Létrehozva: 2024.10.04. 19:05

A bíróság döntött az ügyben. A bűncselekményt egy szekszárdi férfivel szemben követték el.

Az egyedül élő, tartós beteg, idős férfivel 2019-ben ismerkedett meg a háromtagú család. A szekszárdi nyugdíjas áldozatául esett a manipulatív módszereknek és pénzt kértek tőle kölcsön az elkövetők. Idővel egyre többször jártak az otthonába a családtagok és ezzel egyenes arányosan egyre többet is követeltek a férfi nyugdíjából. 2020 áprilisában az idős férfi felszólítása ellenére sem hagytak fel a látogatásokkal és a pénzét sem adták vissza a 66 éves férfinak. A rendőrségi közbeavatkozás sem segített. Sőt, a nyugdíjast rábírtak arra, hogy hozzájuk költözzön. 

A szekszárdi családtagok közül az anya és a fiúgyerek áll rokonságban egymással (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Katrin Bolovtsova

Borzalmakat élt át a szekszárdi nyugdíjas

Az együttélés során Stockholm-szindrómához hasonló tüneteket lehetett felfedezni a sértettnél, akit kényszerítettek, hogy a család feladatait lássa el, de pénzt nem kapott, ráadásul a mindennapi tisztálkodástól és higiéniás alaptevékenységektől is eltiltották. Volt, hogy Szekszárd utcáin kellett kukáról-kukára járnia a nyugdíjasnak, hogy a családnak keressen valami értéket. Ezenkívül verbális és fizikai bántalmazás is érte. 

A sértett által elvégzett munka majdnem 4 millió forintnak felel meg. A visszaeső bűnözőket a Szekszárdi Járásbíróság elítélte: az I. rendű vádlott 12 év, illetve 6 év 6 hónap fegyházbüntetést, míg a II. rendű vádlott 5 év börtönbüntetést kapott. I. rendű vádlott esetében a szabadlábra helyezése lehetősége kizárt. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek