TRAGÉDIA

Borzalom: repülés közben halt meg a pilóta, kényszerleszállást kellett végrehajtani

H. M.

Létrehozva: 2024.10.10. 06:00

A Turkish Airlines járatán történt az eset. Pilóta vesztette életét.

Tragédia történt a Turkish Airlines TK204-es járatán. Az 59 éves török Ilcehin Pehlivan 2007 óta dolgozott a repülőtársaságnál, és a márciusi egészségügyi vizsgálaton is átment, szóval semmi nem utalt arra, hogy egy nap váratlanul össze fog esni rangidős pilóta.

A pilóta megbecsült tagja volt a légitársaságnak / Fotó: Pexels/Cameron Casey (Illusztráció)

Semmi nem utalt a pilóta halálára

A pilóta egyszer csak összeesett és a személyzet megpróbálta újraéleszteni Pehlivant. A sikertelen újraélesztést követően a másodpilóta és egy másik pilóta úgy döntött, hogy a kényszerleszállás tűnik az egyetlen veszélymentes, járható útnak. A légi nyomkövető szerint a gép Kanada felett északi irányba repült, mielőtt megtörtént a baj. A Baffin-szigetnél fordultak vissza a cserepilóták, majd délnek tartottak a JFK Nemzetközi Repülőtér felé. A leszállás után New York-ot elhagyva Törökország felé vette az utat a gép.

2015-ben hasonló eset történt, akkor az 57 éves amerikai Michael Johnston esett össze egy Phoenixből Bostonba tartó járat vezetése közben. A körülmények hasonlóak voltak Johnston esetében is, viszont az amerikai pilóta 2006-ban szívműtéten esett át, míg Pehlivannál nem fedeztek fel olyan egészségügyi problémát, amely hozzájárult volna az összeeséséhez. A légitársaság szóvivője kommentálta az esetet: 

"A Turkish Airlines család Isten kegyelmét kívánja kapitányunknak, és türelmet a gyászoló családjának, minden kollégájának és szeretteinek."

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek