Műtét

Apró csomó jelent meg a 20 éves lány lábán: nem sokkal később amputálni kellett, hogy megmentsék az életét

H. A.

Létrehozva: 2024.10.18. 14:30

A háziorvos korábban azt mondta a lánynak, nincs oka az aggodalomra.

Egy csomó jelent meg a 20 éves brit Matilda Peachey lábán: a kenti Herne Bay-ből származó fiatal nő felkereste a háziorvosát, ám ott azt a választ kapta, nincs ok az aggodalomra. A csomó ezután viszont folyamatosan növekedett, mialatt a lány fogyott és rosszullét is gyötörte: végül márciusban Matilda bement a sürgősségire, ahol a csontrák egy ritka fajtáját diagnosztizálták nála.

Matilda Peachey
Csomó jelent meg a fiatal lány lábán: komoly betegség állt a háttérben / Fotó: Northfoto

Matilda ezután több kemoterápián is átesett, majd – hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését – az orvosok júliusban térd felett amputálták a bal lábát, ahol a daganat növekedett. Matilda édesanyja, a hétgyermekes Naomi Bath a megpróbáltatásokkal kapcsolatban elmondta, a kemoterápia nagyon megviselte a lányát, és rettenetes mellékhatásokkal járt.

Minden alkalommal szeptikus lett az egyik típusú kemoterápiától, egy másik pedig nagyon rosszul befolyásolta a hallását. Most arra várunk, hogy beszerezzünk a számára egy hallókészüléket

– nyilatkozta a 49 éves nő, majd hozzátette, a legutóbbi kemoterápia Matilda szívére volt negatív hatással.

– Nagyon gyenge lett. Még meglátjuk, hogy ez helyreáll-e, de nem tudjuk, mi  fog történni ezután – mondta el Naomi, mialatt a fiatal lány arról beszélt, miként birkózott meg azzal, hogy elvesztette a lábát.

Először furcsa volt, mert továbbra is úgy éreztem, mintha ott lenne a lábam. De most már sokkal jobb. Megszoktam a mankókat is, nem volt túl nehéz

– nyilatkozta az amputációval kapcsolatban Matilda, aki a diagnózis előtt tanársegédként dolgozott, és arról álmodozott, hogy autista gyerekekkel fog foglalkozni. A fiatal lány első protézisét a közeljövőben kaphatja meg, ő pedig abban reménykedik, hogy a gyógyulását követően sikerül bepótolnia a korábban a betegsége miatt félbeszakadt új-zélandi nyaralását – írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek