CÉGEK

Drámai bejelentés, rengeteg boltját záratja be hirtelen egy gyógyszercég

H. M.

Létrehozva: 2024.10.16.

Muszáj meglépniük. Komoly gondban van a cég.

A Walgreens 1200 boltot zár be, mivel a drogérialánc nem tud lépést tartani az online versenytársakkal és a csökkenő vényköteles gyógyszer-kifizetésekkel. A cégnek komoly döntéseket kellett meghoznia.

A cég 123 éve a gyógyszeripar egyik kiemelkedő résztvevője (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Pixabay

A cég kétes jövője

2027-re körülbelül minden hetedik jelenleg nyitva tartó Walgreens bezárja kapuit. A cég állítása szerint nagyjából 500 üzletet lesznek kénytelenek bezáratni a következő egy év során. Ezek a bezárások jelentős növekedést jelentenek a néhány hónappal ezelőtti állapothoz képest, amikor a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalat júniusban bejelentette, hogy a Tim Wentworth vezérigazgató által vezetett többéves optimalizálási program részeként 300 nem megfelelően teljesítő üzlethelyiséget bezár. Akkor a vállalat azt mondta, hogy a Walgreens üzletek mintegy negyede veszteséges, és a vállalat változásokat ígért. 

A vállalatnak sikerült a vártnál erősebb forgalmat elérnie az elmúlt negyedévben. A cég bevétele 6 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest, de a Walgreens 3 milliárd dolláros veszteségről számolt be. A cég éveken át felvásárlásokon keresztül történő üzletpolitikája, és üzleteik és kiskereskedelmi programjaik ignorálása vezetett a nehéz helyzethez. Ez számtalan üzletnél ellehetetlenítette, hogy nyereséges legyen az.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek