Remény

"Mindössze 4 hónapra becsülték a hátralévő időt" – Nagy bajban van a kétgyermekes daganatos édesanya

IF

Létrehozva: 2024.10.06. 18:00

Hihetetlen harcot vív az életéért a jászberényi Molnár Beáta. Az egyedülálló édesanya alig fél éve kapta meg a szörnyű diagnózist. Ennek ellenére mindent próbál megtenni azért, hogy két fia semmiben se szenvedjen hiányt.

Hatalmas összefogás indult Jászberényben a daganatos Molnár Beátáért. Az egyedülálló édesanya idén márciusban kapta meg a lesújtó diagnózist: gyomorrák. Egyedül a kemoterápia adott lehetőséget arra, hogy hosszabb ideig gyermekei mellett maradhasson. Szerencsére sikerült a daganat terjedését visszaszorítani és elérni egy olyan állapotot, amikor már a műtét is szóba kerülhet. Ez ad neki reményt, hogy tovább küzdjön.

édesanya
Az édesanya mindent megtenne azért, hogy fiai mellett maradhasson  Fotó: Facebook/Molnár Róbert

A nagybeteg Bea egyedül neveli két tinédzser fiát, akiknek még a csillagokat is lehozná az égről. Ám mióta a korábban kórházban dolgozó asszonyt ledöntötte a lábáról a betegség, egyre nehezebben tudnak megélni. A kis családra Bea testvére, Róbert hívta fel a figyelmet a közösségi médiában, abban reménykedve, hogy megértő fülekre talál mondandója és lesznek olyan emberek, akik segítenek testvérének.

Idén március 8-án tudta meg testvérem, Bea, hogy a hónapok óta tartó fáradságának nem csak az egyedülálló anyák sorsa az oka. Az orvos szavaival élve: hasi katasztrófát diagnosztizáltak nála, előre haladott diffúz gyomorrák formájában, ami a hasüregben már áttéteket adott. Sajnos operálhatatlannak minősítették a tumort és mindössze 4 hónapra becsülték a hátralévő időt. 

– tudatta Bea testvére, Róbert a közösségi oldalán. 

Bár kemoterápiával sikerült visszaszorítani a daganat terjedését, még hosszú és rögös út áll az édesanya előtt. Beának a 11. kezelés után 38 kg-ra lefogyva is gondoskodnia kell a tizenéves fiúkról, akik ugyan mindent megtesznek, hogy támaszt nyújtsanak édesanyjuknak, de mégiscsak gyerekek, 13 és 15 éves tinik. Az anyagi terheket meg különösképpen nem tudják enyhíteni. Ez a bizonytalan állapot erőt próbáló feladat mindannyiknak.

Segítségre szorul a jászberényi édesanya és két fia

A megélhetést biztosítani még akkor sem egyszerű, ha egészséges az ember. Egy ilyen helyzet szinte kilátástalan: gyógyszerek, utazás Budapestre a kezelésekre, albérlet, a fiúk alapvető igényeinek kielégítése. És mindezt a táppénzből és a családi pótlékból, amiből a hónap végére a semminél is kevesebb marad. Amikor már a boltba sem tud elmenni az ember és nem csak azért, mert jártányi ereje sincs, akkor bizony segítségre van szükség. 

– folytatta a segíteni akaró testvér. 

Róbert kihangsúlyozta, az adományok összegét Bea a megélhetési költségeik és fiai ruházkodási, iskolai és sporttevékenységeivel kapcsolatos kiadásaira fordítaná. Az asszony állapotának függvényében előfordulhat, hogy rendszeres háztartásbeli segítséget is finanszírozni kell. Szerencsére rengeteg emberhez eljutott a segítségkérés, többen meg is látogatták az asszonyt.

Szeretnénk szívből megköszönni mindenkinek, aki eddig segített. Az eddigi segítségeteknek köszönhetően már hatalmas előrelépést tettünk abban, hogy Bea és két fia könnyebben átvészelje ezt a nehéz időszakot. 

– tette hozzá Róbert.

Még egy GoFundMe oldalt is létrehoztak az asszonynak, hogy aki szeretné, azon keresztül is tudja támogatni a családot. Amennyiben Te is segíteni szeretnél Beán és két fián, ERRE A LINKRE kattintva megtalálsz minden szükséges adatot. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek