Fulladásveszély

Egy anyuka adta ki a riasztást: ha ilyet vettél a gyerekednek, nagy bajt okozhat!

Bors

Létrehozva: 2024.10.21. 08:00

Arra kéri a szülőket, hogy legyenek nagyon óvatosak, amikor édességet adnak a kicsiknek.

Egy anya felszólította a szülőket, hogy tiltsák be a nyalókákat otthonukban a Halloween során, miután a kislánya majdnem megfulladt egy Dip Dab márkájú nyalókától.

nyalóka édesség
A kislány majdnem megfulladt. (Illusztráció: Pexels)

A brit Natasha Middleton azért adta a 7 éves Maisie Brackleynek a nyalókát, mert jól teljesített az iskolában Eveshamben. De nem sokkal azután, hogy a kislány a szájába vette a nyalókát, az eperízű korong leesett a pálcikáról, és a kislány torkának hátsó részén megakadt. Hiába próbálták kétségbeesetten kiszabadítani a nyalókát, az ott maradt, és Maisie kezdett elkékülni, majd elernyedt és összeesett.

Szerencsére egy utolsó kétségbeesett próbálkozás, amely során erőteljes ütéseket mértek a kislány lapockái közé, sikerrel járt. Middleton most már teljesen betiltotta a nyalókaevést otthonában, és arra kéri a szülőket, hogy ne osszanak nyalókákat fiatal gyerekeknek a közelgő Halloween alkalmával. 

A lányom majdnem meghalt. Rémisztő, hogy ez bárkivel megtörténhet

 – mondta az anyuka.

Hazavittem az iskolából, vettünk neki egy Dip Dab nyalókát, amit mindig szokott kérni. De csak két perc sem telt el, és a nyalóka feje lejött a pálcikáról, és megakadt a torkában. Láttam, hogy a lányom kékül, és a szemei könyörögtek: 'Anya, segíts!'

 – tette hozzá az aggódó anyuka, aki hívta a segélyhívót, miközben párja a Heimlich-fogást próbálta alkalmazni. Bár ez a technika ezúttal nem vált be, öt erős ütés a lapockák között végül megoldotta a problémát. A nyalóka azonban továbbra is a gyermek testében maradt.

A kislányt kórházba vitték, ahol megállapították, hogy a megmentési kísérletek során szerzett kék foltokon kívül nem szenvedett komolyabb sérüléseket. Middleton felszólítja a szülőket, hogy legyenek különösen óvatosak a Halloween alatt kiosztott édességekkel, és mindig ellenőrizzék, mit esznek a gyerekeik - írja a Daily Mail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek