MEGDÖBBENTŐ

„Egy apró, viszkető „szúnyogcsípésről”, amit allergiának hittem, kiderült, hogy a csendes gyilkos első figyelmeztető jele volt”

H. M.

Létrehozva: 2024.10.25. 17:00

Egy átlagos zsírcsomóval kezdődött, aztán jött a diagnózis.

Egy férfi lesújtó diagnózist kapott, miután azt mondták neki, hogy egy viszkető csomó a hátán gyűrűsféreg vagy tetoválásallergia is lehet. 2020 februárjában az essexi Colchesterben élő 24 éves Ben Collins elmondta, hogy az orvosok egy csomót találtak a hátán, amely viszketett és vörös volt, és úgy nézett ki, mint egy szúnyogcsípés. Az orvosok kezdetben azt gondolták, hogy ez gyűrűsféreg vagy a tetoválásaira adott allergiás reakció lehet. 

A diagnózis időbeli kezelésével elkerülehető lett volna a szituáció (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Chokniti Khongchum

A diagnózis beállta

Több biopszia után végül 2021 márciusában Bennél limfómát, azaz a nyirokrákot diagnosztizáltak. Azóta hét kör sugárterápián esett át, hogy szétrobbantsák a csomókat, és jelenleg megfigyelés alatt áll. A villanyszerelő 2020 februárjában fedezett fel egy csomót a mellkasán, de a biopszia megállapította, hogy az csak egy zsíros csomó. Bízik benne, hogy visszakapja a régi életét.

A hátán lévő dudort Ben így írta le:

„Talán egy centiméteres lehetett az átmérője, úgyhogy úgy nézett ki, mint egy szúnyogcsípés vagy egy folt. Piros volt, dülledt, és viszketett is.”

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek