Betegség

„Egy kis ütés is végzetes lehet” - Fekete szemmel született a kisbaba, szörnyű betegséget jelzett

L.A.

Létrehozva: 2024.10.17. 15:00

Az anya mit sem sejtett a betegségről.

Egy anya csak akkor fedezte fel, hogy egy ritka vérbetegség hordozója, amikor második gyermeke fekete szemmel született. A darlingtoni Charlene May teljesen magába zuhant, miután kiderült, hogy a most 9 éves Ollie és a 7 éves Harry is hemofíliát örökölt.

kórház, folyosó
Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A betegség, ami nem gyógyítható, befolyásolja a véralvadási képességet, és a kisebb sérülések néha sürgősségi ellátást igényelnek. May ennek ellenére megengedte a fiainak, hogy futballozzanak. Azt mondta, eltökélt szándéka, hogy két normális kisfiúként élhessék az életüket.

Látható jele volt

Amikor az anya Harryt megszülte, az orvosok hematómát láttak a szemén, annak ellenére, hogy semmilyen trauma jele nem volt. A betegséget néhány hónappal később diagnosztizálták, amikor már elég idős volt ahhoz, hogy vizsgálatokat végezzenek rajta. Ekkor az orvosok megerősítették, hogy bátyjában, Ollie-ban is lappang, mivel Charlene a génjei között hordozta.

Fogalmunk sem volt erről. A gyerekeket sokáig megfigyelték a betegségük miatt. Akár egy kis ütés hatalmas bajt okozhat náluk, a súlyosabb sérülésekről nem is beszélve

- mondta az anya a BBC-nek.

Nem tudom visszatartani őket attól, hogy focizzanak. Mint azt sem tudjuk megakadályozni, hogy az utcán szaladgáljanak. Ezért igyekszünk nekik teljes életet biztosítani, persze eközben fokozottan figyelünk rájuk. Náluk a gyógyulás is tovább tart. Viszont csodálatos nézni, ahogy élnek, vidámak a pályán és semmi sem riasztja el őket. A mosoly az arcukon mindent megér.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek