Dráma

Egyik napról a másikra bénultan ébred a 17 éves tinilány: „A túlélésem esélye a nullával egyenlő”

K. C.

Létrehozva: 2024.10.22. 09:30

Nem adta fel a reményt, ma már maratoni távot készül lefutni a tinilány.

Ijesztő élet-halál harcot vívott egy vérrög miatt egy tinédzserlány. A 17 éves Lauren Jean Spanyolországban nyaralt a családjával, amikor az egyik éjszaka arra riadt fel, hogy a testének teljes jobb oldala érzéketlenné vált. Megpróbált felkelni az ágyból, de elesett. 

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Mivel nem tudott beszélni vagy mozogni, úgy döntöttek a halálra rémült szülők, hogy mentőt hívnak. Laurent kórházba szállították sürgősségi műtétre, ahol kiderült, hogy vérrög alakult ki nála, amely az agyába jutott, és agyvérzést okozott. Az orvosok elmondták neki, hogy a vérrögöt a kombinált fogamzásgátló tablettája okozta.

„Aznap, amikor a stroke-ot kaptam, a szüleimnek azt mondták, hogy a túlélésem esélye a nullával egyenlő. Emlékszem, hogy nem tudtam mozogni vagy beszélni, és a sürgősségi műtőbe toltak. Fogalmam sem volt, hogy mi történik” - emlékezett vissza Lauren élete legrosszabb pillanataira. 

Később a vizsgálatok kimutatták, hogy a tinédzser egy lyukkal született a szívében, amelyen keresztül a vérrög a fejébe jutott. A sztrók következtében Lauren nem tudott járni és beszélni, és hónapokig fizioterápiára járt, hogy visszanyerje ezeket a képességeit. Műtéten is átesett, hogy helyreállítsák a lyukat a szívében.

„Amikor megtudtam, hogy vérrögöm keletkezett és szívhibám van azt hittem, az életem soha többé nem lesz ugyanolyan. A műtéteim után újra meg kellett tanulnom járni, nehéz volt, de nem tudtak megakadályozni abban, hogy megpróbáljam. Most edzek, és erősebb vagyok, mint előtte, nem is gondolnád, hogy két évvel ezelőtt stroke-ot kaptam” – mesélte büszkén a fiatal nő.

Két évébe telt Laurennek a teljes felépülés, de most már annyira nem látszik rajta korábbi megpróbáltatása, hogy a 2025-ös London maratonra készül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek