HADSEREG

Megtalálták a laktanyáról eltűnt katona holttestét

H. M.

Létrehozva: 2024.10.25. 17:30

A keresés nem várt fordulatot vett. Az eltűnt őrmester ügye fejtörést okoz a szerveknek.

A katonai hivatásról alkotott vélemények megoszlanak, főleg az USA-ban. Valamiféle gyűlölet vezérelte bűncselekmény okozta a fiatal őrmester halálát? Lehetséges gyanúsítottat vettek őrizetbe a hadsereg őrmesterének ügyében, akit a hét elején holtan találtak, miután bejelentették, hogy eltűnt.

Az Egyesült Államokban még mindig nagy problémát jelentenek az eltűnt személyek ügyei (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Brett Sayles

Egyszerűen eltűnt

A Missouri állambeli Fort Leonard Wood laktanyából egy eltűnés híre kapott szárnyra. A keresett személy Sarah Roque volt. Az aknát kereső kutyákra specializálódott katona eltűnését akkor jelentették be, amikor a családtagok és a parancsnoka nem tudtak kapcsolatba lépni vele. A keresés végül hatásosnak bizonyult, hiszen megtalálták Roque-t, ám sajnos ekkor már nem volt életben. Christopher Beck vezérőrnagy, a tábor parancsnoka elmondta, hogy Roque holttestét egy kukában találták meg a bázison, az egyedülálló katonák lakrészének közelében. A hadsereg bűnügyi nyomozó osztálya vizsgálja Sarah Roque őrmester halálát, de nem adtak tájékoztatást a hatóságok és a sereg célkeresztjébe kerülő személyről. Jelenleg az amerikai hadsereg attól is tartózkodik, hogy információt osszon meg Roque halálának körülményeiről. 

Az Indiana államból származó, 23 éves Roque 2020-ban vonult be a hadseregbe.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek