Reménytelenül

„Addig fogjuk keresni, míg meg nem találjuk!“ – tizenegy éve semmi hír a nyomtalanul eltűnt Eszmiről, így nézhet most ki a lány

Bors

Létrehozva: 2024.10.04. 10:00

Eszmi családja tizenegy év után sem adja fel a reményt. Az eltűnt lány a halottlátók szerint elhunyt és a holtteste egy kútban hever.

Tizenegy évvel ezelőtt, 2013. október 4-én délután fél egy környékén eltűnt egy mindössze 14 éves kislány, Bangó Margaréta Gizella, akit családja csak Eszminek becézett. A kislány aznap osztályfőnöke telefonjáról felhívta Cereden élő édesapját, akinek azt mondta, hogy mielőtt hazaindul, felmegy az iskola közelében élő testvéréhez. Oda azonban már nem érkezett meg. Eszmi fél egy körül hagyta el az iskolát, ezután már csak egy alkalommal látták: egy szemtanú szerint délután fél négykor az iskolától mintegy 100 méterre lévő buszmegállóban ült. A buszsofőrök azonban azt mondták, a kislány nem szállt fel egyik buszra sem. 

eltűnt
Tizenegy éve semmi hír az eltűnt lányról  Fotó: Olvasói

A gépezet nagyon hamar beindult, a kislány édesapja már négy óra felé telefonált Eszmi testvéreinek, Renátónak és Nikinek, akik azonnal keresni kezdték a gyermeket Salgótarjánban. 

Este 6-7 óra körül már a rendőrségen voltunk, a rendőrök is azonnal elkezdték keresni Eszmit és még aznap este kihallgatták a buszsofőröket, kiderült, hogy nem szállt fel egy buszra sem. Mindent bejártunk az ezt követő hetekben, mindenhova gyalog mentünk, figyeltünk 

– mesélte korábban lapunknak Eszmi testvére, Niki, aki ennyi év után sem adta fel a reményt és a mai napig életben tartja testvére keresését.

A helyzetet nehezíti, hogy bár az iskolától nem messze lévő buszmegállót veszi egy 360 fokos térfigyelő kamera, a családnak a rendőrség azt mondta, hogy az eltűnés napján nem működött, nem voltak visszanézhető kamerafelvételek, amiken esetleg látszott volna a gyermek mozgása. A rendőrök rengeteg embert kihallgattak akkor is, és azóta is, a testvér, Niki ugyanis folyamatosan keresi a rendőrséget, és kéri tőlük, hogy frissítsék fel a nyomozást.

Halottlátó is próbált kapcsolatba lépni az eltűnt Eszmivel

A család korábban már volt halottlátónál is, Kiss Katót keresték fel, ahova a Bors munkatársai is velük tartottak. Kató állítása szerint sikerült kapcsolatba lépnie a lánnyal és megdöbbentő konkrétumokat mondott az eltűnés körülményeiről.

Azt mutatja, hogy amikor ő a buszmegállóban volt, megállt mellette egy autó. Az autóban ült egy fiatal férfi, akit ismert. Nem mondom, hogy jól, de látásból igen. És a férfi azt mondta neki, hogy elviszlek. Ő nem sejtett semmi rosszat, semmi bajt, ezért ült be az autóba és ment el a férfival. Mentek egy olyan helyre, ahol egy másik férfival is találkoztak, az egy idősebb férfi 

– mondta Kiss Kató, aki azt is látta, hogy az Eszmit elrabló férfi egy sötét autóval volt, és a kislányt egy házhoz vitte, aminek akkoriban piros volt a kapuja, az udvarban pedig egy piros autó állt. 

A halottlátó arról is beszélt, hogy Eszmit nem eltemették, hanem egy olyan kútba tették, ami azóta bedőlt. Ezen a lány testvére nagyon megdöbbent, ugyanis gyakran álmodnak azzal, hogy az eltűnt lány egy kútban van és hogy a kútban nincs víz, csak épp hogy egy nagyon kicsi. Pár héttel később ezt egy másik médium is megerősítette, aki szintén azt állította, hogy a fiatal lányt egy kútba dobták.

Így nézhet ki napjainkban Eszmi   Fotó: Olvasói

Az eltűnt lány családja azóta is kétségbeesve keresi Eszmit, nem nyugszanak, amíg nem tudják meg mi történt a kislánnyal. Egy új fotót is szerkesztettek, hogy napjainkban hogyan nézhet ki a 11 évvel ezelőtt eltűnt fiatal.

Szeretném hallani, hogy most mit mondana, így tíz évvel az eltűnése után. Jobb lenne, ha már megtudnánk… Még ha nem is él. Hogy mi, miért történt, hogy volt. Addig fogjuk keresni, míg meg nem találjuk!

– mondta korábban elszántan lapunknak Niki.

Eszmi rendőrségi körözési adatlapja természetesen továbbra is él,  ITT tudod megnézni. Ha látod őt valahol, haladéktalanul értesítsd a rendőrséget! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek