Gyógyul

Erre senki sem számított: döbbenetes dolgot tesznek szülei a súlyosan beteg testvérekért

Bors

Létrehozva: 2024.10.13. 18:00

Kiderítettük, mire lenne a legnagyobb szüksége a nagykanizsai Reichert családnak. Lacus és Bogi betegsége továbbra sem ismert.

A Bors számolt be elsőként arról a nagykanizsai családról, ahol a négy kisgyermek közül kettő teljesen egészséges, kettő viszont többféle betegséggel is küzd. A nagykanizsai Reichert család két tagjának, Lacus és Bogi történetének egy újabb fordulópontja érkezett el. 

Lacus és Bogi sincs jól. A kis Bogi szerencsére óvodába is járhat.
Bogi jobb állapotban van, mint testvére, Lacus Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

Míg Izabell és István egészséges, addig Lacus és Bogi számára minden egyes nap küzdelem. A gyermekek édesanyja, Reichert Nóra már Lacus születése után sejtette, hogy valami nincs rendben.

Az egyik idegsebészeten alaposan kivizsgálták, ahol az autizmus és az epilepszia mellett több más probléma is kiderült, amikkel napi szinten kell megküzdenünk

– mesélte édesanyja Lacusról, korábban a Borsnak. Bogi is hasonló problémákkal kell, hogy szembenézzen, de az ő esetében ezek enyhébb tünetekkel járnak, mint Lacusnál. A két gyermek számára 2024. júliusában egy adománygyűjtő rendezvényt igyekeztek összehozni szüleik, mely nem úgy sikerült, ahogyan ők várták.

Bár egyáltalán nem volt könnyű, végül összegyűlt a pénz a speciális babakocsira

– osztotta meg a Riposttal Reichert Zsolt, a négy gyermek édesapja, aki bár örült neki, hogy megszerezhették az eszközt, csalódott is volt, hogy milyen kevesen mentek el az akkori eseményre.

Lacus és Bogi sincs jól. Lacus számra nagyon fontos lenne a speciális babakocsi.
Lacus betegségét továbbra sem tudták diagnosztizálni Fotó: Lacus és Bogi Világa Alapítvány

Lacus és Bogi szülei újabb tervvel álltak elő

Elkezdtünk tárgyalni néhány fellépővel, de sokan már annyira magas összeget kérnek, ami szóba sem jöhet

- értesült a Bors a legújabb fejleményekről. A korábbi esetből tanulva ugyanis a nagykanizsai Reichert család most egy újabb koncertet szervez, méghozzá november végére.

Még keressük, hogy pontosan kikkel, mikor és hogyan tudnánk ezt megoldani, de helyszínünk már lehet, hogy van

- a polgármester ugyanis a rendezvény idejére biztosítaná számukra az egyik közeli kastélyt. A szervezést tovább nehezíti, hogy azok a hazai sztárok többsége már fél évvel előre beosztja az idejét. Pedig a család ismerőseitől úgy tudja, hogy sokan szívesen elmennének és adakoznának nekik, amennyiben legalább egy, nagy név is fellépne.

Tudjuk, hogy alig két hónap alatt nem lesz egyszerű fellépőt találni, de reméljük, hogy valaki kiáll a jó ügyért

- a család ugyanis Lacus és Bogi kezeléseire, valamint diagnosztikai vizsgálataira költené a pénzt. A gyermekek betegsége továbbra sem ismert, csupán a tünetek alapján, annak egyes részleteivel vannak tisztában.

Akár nekünk, akár a Borsnak, ha jelezné, aki szívesen fellépne vagy egyáltalán beszélne velünk erről, annak nagyon hálásak lennénk

- tette hozzá Zsolt, aki elsősorban valamilyen dallamos, ritmusos, populáris zenében gondolkodik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek